Sørloth matchvinner i norsk sjansebonanza

U21-landslaget sikret seg sin andre seier i EM-kvalifiseringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Kasakhstan 2-1

Alexander Sørloth ble Norges helt da U21-landslaget slo Kasakhstan 2-1 på Marienlyst torsdag kveld.

(Se høydepunkter i videovinduet øverst)

Norge åpnet kampen i høyt tempo og fikk uttelling allerede etter knappe kvarteret da Mohamed Elyounoussi stanget et Iver Fossum-innlegg i mål. 

Anført av en strålende Gyas Zahid spilte Norge seg til flere gode muligheter utover omgangen, og den aller største tilfalt Alexander Sørloth som står bokført med ni scoringer for Bodø/Glimt denne sesongen.

Zahid dro seg elegant løs i Kasakhstan-feltet og serverte Sørloth på mer eller mindre blank kasse, men den høyreiste spissen klarte ikke å beholde roen i avslutningsøyeblikket, og lempet ballen langt over mål.

Like etter pause var det imidlertid gjestene som skulle juble først. Didar Zhalmukan utnyttet en Ulrik Jensen-tabbe i eget forsvar og alene med Sondre Rossbach var den lynhurtige spissen nådeløs.

Sjansesløseri

Norge fortsatte å presse på, og kampen vil nok huskes best for et sjansesløseri uten like.

Fossum, Zahid, Elyounoussi og Sørloth hadde alle flere store muligheter til å sende Norge i føringen, men klarte ikke å omsette verken godt banespill eller straffespark i 

I kampens 69. minutt skulle imidlertid Sørloth få sin revansj. Elyounoussi ble spilt fri av Zahid og som fant en Sørloth som hadde løpt seg fri inne i gjestenes sekstenmeter. Den utleide Rosenborg-spilleren gjorde ingen feil og på halv volley sendte han Norge opp i 2-1.

Kampens siste 20 minutter fortsatte som de første 70, og Norge fortsatte å produsere store målsjanser - foran begge mål.

Minutter før slutt holdt Sørloth på å ødelegge sin egen fest da han raget høyest og stusset et Kasakhstan-frispark med farlig retning mot eget mål. Heldigvis for trønderen var Rossbach våken og fikk slått ballen unna med en god redning.

Med 2-1-seieren klatrer U21-landslaget opp til andreplass i EM-kvalifiseringens gruppe 9, men med to kamper mer spilt enn England på tredjeplass.

Slik startet Norge: Rossbach - Haraldseid, Grønner, Jenssen, Grøgaard - Thorsby, Ovenstad, Fossum, Zahid - Elyounoussi, Sørloth.