MINIS UTVALGTE: Dersom TV 2s fotballekspert får det som han vil blir dette laget mot Malta. Ørjan Nyland - Omar Elabdellaoui, Vegard Forren, Even Hovland, Haitam Aleesami - Ole Selnæs, Stefan Johansen, Per Ciljan Skjelbred, Markus Henriksen, Jo Inge Berget - Alexander Søderlund. Montasje: TV 2/NTB scanpix
MINIS UTVALGTE: Dersom TV 2s fotballekspert får det som han vil blir dette laget mot Malta. Ørjan Nyland - Omar Elabdellaoui, Vegard Forren, Even Hovland, Haitam Aleesami - Ole Selnæs, Stefan Johansen, Per Ciljan Skjelbred, Markus Henriksen, Jo Inge Berget - Alexander Søderlund. Montasje: TV 2/NTB scanpix

Sjekk hvem Mini ville valgt på de fire uklare plassene

Dette er de elleve Mini mener bør starte for Norge for Malta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LILLESTRØM (TV 2): Når Norge tar imot Malta hjemme på Ullevaal lørdag er det bare seier som er godt nok for det norske fotballandslaget dersom drømmen om direktekvalifisering til fotball-EM skal være realistisk.

Spørsmålet er: Hvilket mannskap vil være det beste å sende utpå matta til kampstart?

FOTBALLEKSPERT: Mini tar ut sitt lag til Malta-kampen.
FOTBALLEKSPERT: Mini tar ut sitt lag til Malta-kampen.

En del av laget sier seg selv, Even Hovland og Vegard Forren starter i midtforsvaret. Omar Elabdellaoui starter på høyreback og Stefan Johansen på midtbanen – forutsatt at han blir kvitt kinken i nakken. 

Den offensive trioen i 4-2-3-1-formasjonen vil trolig være formsterke Per Ciljan Skjelbred, Markus Henriksen og Jo Inge Berget.

I forkant av kampen er det satt spørsmålstegn særlig ved fire av plassene på laget.

Keeper Ørjan Nyland har ikke fått spilletid i Ingolstadt siden han holdt nullen mot Bulgaria og Kroatia i forrige landslagsrunde. Rune Almenning Jarstein har på samme tid tilrevet seg en plass på Hertha Berlin.

Venstrebacken står ledig etter Tom Høglis forfall som følge av brudd i ryggen. Haitam Aleesami og Martin Linnes er kandidatene til å starte.

På midtbanen banker Ole Selnæs for alvor på døren etter en fantastisk sesong med Rosenborg. Alexander Tetteys plass er under press.

På spissplassen er det tidligere førstevalget Joshua King tilbake etter skadeforfall til forrige tropp. Alexander Søderlund, som fikk plassen på topp i Kings fravær, har slitt med en vond lilletå. Han friskmelder imidlertid seg selv, og etter det TV 2 forstår er han et sikkert valg på topp om han er spilleklar.

Vi lot vår fotballekspert Mini vurdere hvilket lag han ville tatt ut – om han var landslagssjef.

Dette er laget - med Minis vurderinger: 

Keeper: Ørjan Nyland
Det er ingen grunn å bytte keeper, selv om han sliter med spilletid. Nyland har stått fjellstøtt i de siste kampene for Norge.

Høyreback: Omar Elabdellaoui
På vei til å spille seg inn til å bli det ubestridte førstevalget på høyrebacken.

Midtstopper: Even Hovland
Siden Hovland kom har vi ikke sluppet inn mål. Tre kamper med null baklengs forteller alt om hans posisjon på laget for tiden.

Midtstopper: Vegard Forren
Etter en dårlig vårsesong for Molde, der det kanskje kunne tenkes at han skulle ut av laget, har han reist seg igjen til gamle høyder.

Venstreback: Haitam Aleesami
Får plassen i konkurranse med Martin Linnes. To offensive backer, men venstrefoten til Aleesami er best og i denne kampen vil vi komme til innleggsposisjoner i kampen.

Sentral midtbane: Stefan Johansen
Ubestridt valg om han blir kvitt kinken i nakken.

Sentral midtbane: Ole Kristian Selnæs
Vil ha Ole Kristian Selnæs inn foran Alexander Tettey, med begrunnelsen at Selnæs er en helt klart bedre offensiv spiller enn Tettey. Kommer til å ha behov for kreativitet offensivt, og den som kan se rommene og den gode stikkeren fremover. Der er Selnæs bedre enn Tettey. I tillegg mener jeg at Stefan Johansen og Ole Selnæs er gode nok i det defensive mot Malta.

Høyre kant: Per Ciljan Skjelbred
Den spilleren som er best til å utfordre en-mot-en offensivt. Stor arbeidskapasitet.

Venstre kant: Jo Inge Berget
Full av selvtillit etter suksess i Malmö, og sentral i to mål mot Kroatia. Kan skape ting på egenhånd.

Offensiv midtbane sentral: Markus Henriksen
Landslagets store formspiller for tiden. Suksess i Alkmaar og to gode kamper for landslaget bekrefter bare at han er en av våre beste offensive spillere for tiden.

Spiss: Alexander Søderlund
Søderlund er helt klart den beste spilleren når det kommer til å få avsluttet innlegg. Han er sterkest i luften og han er den som er flinkest til å komme seg foran mål kontra Joshua King. Dersom Søderlunds tå er bra, noe han selv tror, så bør han spille.

Nærmest laget:

Linnes, Tettey og King.