Undersøkelse: Mest mobbing via Snapchat

Det meste av den digitale mobbingen skjer gjennom smarttelefonappen Snapchat, viser en undersøkelse.

SNAPCHAT: Snapchat er en svært mye brukt mobilapp som brukes til å sende bilder og korte meldinger. Foto:  AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
SNAPCHAT: Snapchat er en svært mye brukt mobilapp som brukes til å sende bilder og korte meldinger. Foto:  AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

Undersøkelsen er en del av Bruk Hue-kampanjen, som er et samarbeid mellom Telenor, Medietilsynet, Røde Kors og Barnevakten, skriver VG. Snapchat er en digital kommunikasjonskanal der bildene og meldingene som sendes, sletter seg selv.

– Om Snapchat sier vi som med resten, bruk hodet når du er på nettet. Tenk på hvem du tar bilder av. Snapchat gjør jo at du kan ta bilder av hvem som helst og sende det ut – er det kanskje noen du burde spurt om lov før du deler? sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge til avisen.

I undersøkelsen som Opinion og Norstat har gjennomført, svarer fire av ti elleve- og tolvåringer at de opplever det å ikke få såkalte «likes» – der venner aktivt viser at de liker noe man har publisert på sosiale medier, som mobbing.

31 prosent svarer at de har fått meldinger på nett eller mobil som har vært sårende eller gjort dem sinte. Hver tiende sier de selv har sendt meldinger som har gjort andre trist eller sint. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2