TIL FRANKRIKE: Fredrik Strand Galta er klar for Team Delko Marseille Provence KTM. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIL FRANKRIKE: Fredrik Strand Galta er klar for Team Delko Marseille Provence KTM. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Fredrik (22) signerte for fransk profflag

Fredrik Strand Galta er klar for fransk Pro Continental-lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kunne TV 2 røpe at Fredrik Strand Galta har signert proffkontrakt og vil bli Norges 10. (!) proffsyklist i 2016.

Nå har Galta bekreftet hvilket lag han skal sykle for.

– Jeg er glad for å fortelle at jeg vil sykle for Team DELKO Marseille Provence KTM de neste to årene. Takk til alle i Coop-ØsterHus, skriver Galta på Twitter.

– Veldig fortjent
Team DELKO Marseille Provence KTM er et såkalt Pro Continental-lag, altså nivået under WorldTouren.

– Det er veldig fortjent at han nå får proffkontrakt. Vi har mange gode ryttere, men han har skilt seg ut og vært positiv. Helheten på sesongen hans er veldig fin, sier Ole Kristian Stoltenberg, TV 2s sykkelekspert, og legger til:

– Antallet proffer er gledelig høyt. Jeg får nesten den samme følelsen som jeg fikk på 90-tallet da vi eksporterte fotballspillere ut til de største lagene i Europa. Det er kvalitet på det vi sender ut, og det kommer ikke til å stoppe med det første. De kommer til å gjøre seg bemerket, sier han.

Ikke World Tour-status for Boasson Hagens lag
Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sendte tirsdag ut en oversikt over hvilke lag som har søkt om status som WorldTour.

MTN-Qhubeka, eller Dimension Data som laget vil hete neste sesong, har ikke søkt om World Tour-status. Det betyr at laget til Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish må få invitasjon for å få sykle i de største rittene som Giro d'Italia, Tour de France og Vueltaen.