UTE: Mario Mandzukic mister de to siste kampene for Kroatia. Foto: Photo: Slavko Midzor
UTE: Mario Mandzukic mister de to siste kampene for Kroatia. Foto: Photo: Slavko Midzor

Kroatisk stjernespiller mister skjebnekamper i Norges gruppe

Juventus-spissen Mario Mandžukić er ute i to uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juventus-spissen Mario Mandžukić er ute av de to siste skjebnekampene til Kroatia i EM-kvalifiseringen på grunn av en skade i låret.

Det melder Det kroatiske fotballforbundet på sin hjemmeside.

– Dessverre, Mandžukić kan ikke spille på grunn av en skade på baksiden av låret. Han har blitt undersøkt onsdag og det ble konkludert med at han ikke er med i disse kampene, sier landslagslegen Boris Nemec til forbundets hjemmeside.

– Han er ute i to uker uten å risikere et tilbakefall. Mario var selvfølgelig ikke glad for nyheten, men helsen hans kommer først.

Kroatene kjemper med Norge om en EM-billett til neste års EM i Frankrike., og ligger to poeng bak Per-Mathias Høgmos menn.

Få oversikt over Norges gruppe i EM-kvalifisering i altomfotball.no: Gruppe H

Mandžukić er en viktig spiller for Kroatia og har spilt alle kampene i EM-kvalifiseringen. Juventus-spissen har scoret ett mål for laget som har slitt i årets sesong. Dermed kan skaden få innvirkning på det kroatiske laget før Bulgaria-kampen lørdag.

Skulle Norge vinne mot Malta og Kroatia taper poeng mot Bulgaria på hjemmebane lørdag, vil Norge være klar for EM på kroatenes bekostning.

Kroatia har Malta borte i siste kamp, mens Norge møter Italia.