– Sepp Blatter midlertidig suspendert av FIFA

FIFAs etiske komité har suspendert sin egen president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sepp Blatter er midlertidig suspendert av FIFAs etiske komité i 90 dager.

Det melder BBC.

Se komiker Simon Brodkin kaste penger på Blatter tidligere i 2015 øverst i saken!

Ingen avgjørelse på Platini

Medlemmene i FIFAs etiske komité møttes denne uken etter at det ble kjent forrige måned at det er åpnet straffesak mot den 79 år gamle FIFA-presidenten.

Det var nemlig i september det ble kjent at den sveitsiske statsadvokaten har starter etterforskning mot Blatter, en sak som også UEFA-president Michel Platini har blitt dratt inn i.

Ifølge BBC er det ikke blitt tatt noen avgjørelse på om Platini blir suspendert.

Blatter mistenkes for økonomisk vanstyre og/eller underslag og ble avhørt etter et møte i FIFAs eksekutiv-komité i september. Politiet gjennomført også en razzia i FIFAs hovedkvarter.

Dette er Blatter-mistanken

Dette er punktene den sveitsiske påtalemyndighetene mistenker at den avtroppende FIFA-presidenten har brutt loven på:

  • Den 12. september 2005 mistenkes Blatter for å ha signert en kontakt med det karibiske fotballforbundet (med Jack Warner) som ikke gavnet FIFA. På den andre siden er mistanken at med denne avtalen har han misbrukt sitt forvaltningsansvar og handlet mot interessen til FIFA og/eller FIFAs markeds og TV-avdeling.
  • Blatter er mistenkt for en illojal betaling på to millioner sveitserfranc (17,5 millioner kroner) til Michel Platini, president i det europeiske fotballforbundet UEFA. Utgiftene falt på FIFA og skal angivelig ha vært betaling for arbeid utført mellom 1999 og 2002. Betalingen ble utført i februar 2011.

Presset er stort på Sepp Blatter etter mistanken. Flere sponsorer har offentlig gått ut og krevd FIFA-presidentens avgang etter det ble avslørt at det er åpnet en straffesak mot sveitseren.

Coca-Cola, Visa, Budweiser og McDonalds ønsker at Blatter skal gå på dagen, mens Adidas fortsatt vil ha Blatter som president.