NEDTUR: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen må innse at CHL-eventyret er over for i år.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
NEDTUR: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen må innse at CHL-eventyret er over for i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Oilers ute av Mesterligaen etter uavgjort mot Berlin

– Guttene går ut av turneringen med hevet hode.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers - Eisbären Berlin 3-3 (3-6 sammenlagt)

Mesterliga-eventyret til Stavanger Oilers endte i 16-delsfinalene.

0-3 i det første oppgjøret i den tyske hovedstaden ble for mye for Stavanger-laget å hente inn hjemme i DNB Arena.

Get-ligalederne ledet 3-2 halvveis og hadde lenge en realistisk mulighet til å ta seg videre, men med 3-3 manglet de minst tre mål og er ute av CHL med 3-6 sammenlagt.

– Går ut med hevet hode
Oilers-trener Petter Thoresen var en fattet mann etter nederlaget.

– Det går fram og tilbake i førsteperioden. Jeg tror det er 16-15 i skudd. Det er mange sjanser begge veier. Vi er veldig gode i andre periode, imponerende gode. Men vi scorer ikke nok på alle sjansene vi får. Vi får en i trynet når det er ett sekund igjen av perioden. Da er vi litt svakere i tredje. Guttene går ut av Champions League med hevet hodet. Vi har ingen grunn til å henge med hodet, sier han til TV 2.

Petter Røste Fossen, som puttet Oilers' første, følte laget hadde gode muligheter til å avansere.

– Sånn som kampen gikk i dag, kunne vi klart det. Vi er skuffet. Vi har vist at vi har noe i Champions League å gjøre. Det er i alle fall noe vi må ta med oss videre.

Det var Henrik Holm enig i.

– Vi spiller en kjempekamp. Jeg er stolt over prestasjonen vi leverer. Dessverre holder det ikke i dag. Vi scorer ikke nok mål, og slipper inn for mye. Alt i alt gjør vi en veldig god kamp.

Uheldig start
Thoresens menn kunne knapt ha fått en verre start.

Dennis Sveum fikk tidlig kampens første utvisning for hekting, og overtallet utnyttet bortelaget til det fulle. 

Marcel Noebels var fremme på en retur og sendte Berlin foran før det var spilt fire minutter.

Et lite håp ble tent fem minutter senere da Petter Røste Fossen tok med seg pucken fra midtsonen og fikk satt den forbi en svak Kevin Nastiuk i Berlin-målet, men i starten på den andre perioden skjedde det samme som i første.

Laurin Braun sendte bortelaget foran med et knallhardt håndleddskudd, og vips så det igjen nesten umulig ut for Oilers.

Utlignet i periodens siste sekund
Men så slo Oilers tilbake.

Ni minutter ut i andre periode finner Josh Soares Christian Dahl-Andersen på bakerste, og 35-åringen får en enkel jobb med å fikse 2-2.

Bare noen få minutter senere sendte så Dan Kissel Stavanger-laget foran for første gang, og da var håpet for alvor tent. 

Det varte til andre periodes siste sekund. Akkurat i det tiden var ute satte nemlig Travis Mulock pucken i nota. Dommerne var en stund usikre på om pucken krysset mållingen tidsnok, men etter noen sekunders konferering bestemte de seg for å la målet stå. 

Med 3-3 trengte Oilers tre scoringer til i den siste perioden for å tvinge frem overtid, men det var de aldri i nærheten av å få til.