Lekker Mercedes – til "folkepris"

Denne kommer før jul.

Mercedes-Benz C-Klasse Coupé er på full fart inn på det norske markedet. Pirsene starter på 419.000 kroner. Alle foto: DAIMLER AG - GLOBAL COMMUNICATIO
Mercedes-Benz C-Klasse Coupé er på full fart inn på det norske markedet. Pirsene starter på 419.000 kroner. Alle foto: DAIMLER AG - GLOBAL COMMUNICATIO

Mercedes utvider modellprogrammet sitt i mange retninger, og fyller opp den ene nisjen etter den andre.

Nå er det klart for en ny coupe. Tradisjonelt sett betyr kombinasjonen "Mercedes" og "coupe" prislapp som ligger utenfor rekkevidde for de aller fleste. Men også her er det nye tider fra Mercedes.

Rimeligste C-klasse coupe starter på ganske så folkelige 419.000 kroner. Da med 1,6-liters bensinmotor på 156 hk under panseret.

Bedre plass

Selv beskriver Mercedes bilen som en kombinasjon av sensuelt design,  smidig sportslighet og moderne luksus. 

Nye C-Klasse coupe har blitt 95 millimeter lenger og 40 millimeter bredere enn sin forgjenger. Dette skal gi bedre plass til både bilfører og frontpassasjer. Lettvekts konstruksjon med en høyere andel av aluminium, gjør at bilen veier mindre enn før, selv om den altså er større. Dette i kombinasjon med moderne motorer, gjør at snittforbruket går ned med inntil 20 prosent.

Dette er et råskinn, og den er rimelig!

Fem kjøreprogrammer

Mercedes ruller ut en rekke assistansesystemer som standardutstyr på bilen. 

C-Klasse coupe kommer også  med alternativ Airmatic-luftfjæring som danner grunnlaget for en kjøreopplevelse etter eget ønske. Her er det valg mellom fem forskjellige kjøreprogrammer: Eco, Comfort, Sport, Sport + og Individual.

Et nytt standardutstyr er Belt Extender, som fører beltet frem slik at det blir lettere for sjåføren å få tak i det.

Se hva Mercedes har funnet på her!

4x4 kommer litt senere

C-klasse coupe kommer også med Remote Online (klargjort for Mercedes-Me i 2016) som standard. Remote Online-tjenestene gir tilgang til informasjon om bilen til enhver tid, herunder status for vinduer og dører, kjørelengde, dekktrykk og andre data. Systemet har også en såkalt Vehicle Tracker-funksjon, med fjernkontroll til låsing av dører, og til aktivering og deaktivering av kupévarmer.

Bilen lanseres allerede i desember, først ute er modellene med tohjulstrekk. Tidlig i 2016 kommer den også i 4Matic-versjon.

For de som synes 1,6-liter og 156 hk er for lite i en bil som denne, tilbyr Mercedes flere andre motoralternativer. For 459.000 kroner, kan du velge mellom 2-liters bensin (C 200) på 184 hk, eller 2,1-liters diesel (C 220 d) med 170 hk.

Blir fort dyrere

Øverst i modellutvalget troner C 250 og C 250 d. Førstnevnte har en 2-liters bensinmotor på hele 211 hk, her viser prislappen 539.000 kroner. C 250 d har 204 hk fra sin 2,1-liters dieselmotor. Her er startprisen 529.900 kroner.

Nettopp ordet "startpris" er nok viktig å merke seg her. Mye er ekstrautstyr på en bil som dette, men likevel er det nok mulig å få en helt greit utstyrt utgave til oppunder 500.000 kroner.

Mercedes coupe: Dette er en ekte klassiker!

– Bilen du ikke visste at du hadde lyst på!