Brendan Rodgers sparket som Liverpool-manager

Ikke lenger ønsket av eierne. Se det siste intervjuet her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se det siste intervjuet med Brendan Rodgers i videovinduet over!

Brendan Rodgers er sparket som Liverpool-manager. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

«Liverpool fotballklubb meddeler at Brendan Rodgers forlater sin stilling med umiddelbar effekt, etter at kontrakten er terminert. Prosessen med å finne hans erstatter er allerede i gang», skriver klubben i pressemeldingen.

Nord-iren sluttet seg til Liverpool i juni 2012. Hans siste kamp ble dermed 1-1 borte mot Everton søndag formiddag.

Klubbeierne John W. Henry, Tom Werner og Mike Gordon skriver følgende i en uttalelse publisert på klubbens hjemmeside:

«Liverpools eiere ønsker å takke Rodgers for hans bidrag til klubben. Vi vil si våre takk til Brendan for det betydelige bidraget han har gjort overfor klubben og uttrykker vår takk for hans harde innsats. Alle har opplevd noen vidunderlige øyeblikk med Brendan som manager, og vi er sikre på at han har en lang karriere foran seg som manager. 

«Selv om dette har vært en vanskelig avgjørelse, tror vi at det gir oss de beste mulightene for suksess på banen. Ambisjon og å vinne er ved hjertet av det vi ønsker å bidra med til Liverpool, og vi tror at dette gir oss de beste mulighetene til å oppnå det. Jakten på en ny manager er i gang og vi håper å ha en avgjørelse klar på et raskt og riktig tidspunkt».

Rodgers selv sa følgende etter dagens 1-1-kamp:

– Det er ikke noe press for meg.

Så feil kan man altså ta. Timer senere var han fjernet fra stillingen.

– Kan bety Klopp inn
Stabæk-trener Bob Bradley, som gjestet Premier League-studio søndag, er overrasket over at Rodgers fikk sparken.

– Det viser hvilket press som ligger i det å være manager på det høyeste nivået. Men jeg må innrømme at det var overraskende at Rodgers måtte gå etter 1-1-kampen på Goodison Park. Det viser imidlertid hvordan fotballen er blitt, og at du som manager må prestere hver dag, sier Bradley til TV 2 Sporten.

 Nå er han spent på hvem som blir Rodgers erstatter på Anfield.

– Det er to navn som har blitt nevnt gjentatte ganger i media: Carlo Ancelotti og Jürgen Klopp. Så det blir spennende å se hvilken løsning Fenway-gruppen velger, eller om de allerede har en løsning på plass. Dersom de allerede har en kandidat på plass, så tyder det på at dette er en avgjørelse klubben har tenkt på i tid, sier han.

Carragher: – Han var ikke god nok for Liverpool
Tidligere Liverpool-spiller og klubblegende Jamie Carragher - nå Sky-ekspert, er ikke like overrasket.

– På mange måter kan ikke Rodgers klage. Han har vært der i tre år, han har ikke vunnet et trofé og de har kun spilt Mesterliga-fotball én gang. Det er ikke godt nok for Liverpool. Han har mistet flere store spiller, men han har reinvestert, uten at særlig mange av signeringene har gitt avkastning. Liverpool er i ferd med å bli Tottenham. De tror at de er en stor klubb, men de store klubbene er ikke lenger opptatt av hva de gjør på, sier Carragher i Sky Sports-studio.

– Han var kanskje litt heldig som ble værende etter forrige sesong. Det har ikke gått bra for ham i starten av denne, og det trengte han. Jeg liker ikke at de gjør det nå. Gjør det i sommer og man ønsker å gjøre en endring, men Rodgers vet at han trengte å ha en god start. Det fikk han aldri, sier Carragher.

Petter Myhre tror den kommende landslagspausen er årsaken til at Liverpool ga Rodgers sparken nå.

– Selv om det har vært mange spekulasjoner rundt Rodgers’ fremtid, er jeg overrasket over at det skjedde nå. Men jeg tror Liverpool valgte å terminere kontrakten nå på grunn av landslagspausen. Da får de tid til å ansette en ny trener på plass, sier Myhre.

Tror Liverpool hadde bestemt seg før kampen
TV 2-ekspert Erik Thorstvedt føler seg sikker på at Liverpool hadde bestemt seg for å sparke manageren allerede før oppgjøret mot Everton.

– Det er ingen som får sparken på grunn av 1-1 i et lokalderby. Dette hadde klubben bestemt seg for på forhånd. Men jeg er faktisk sjokkert over avgjørelsen. Rodgers viste forrige sesong at han har klart å snu det, og selv om han ikke har gjort en fremragende jobb i Liverpool, så burde han fått fortsatt i hvert fall til desember. Men Liverpools tradisjoner har nok vært en belastning for Rodgers. Det er en klubb alle forventer å være i toppen, men husk at de ikke har hatt den samme pengemakten som Chelsea, Manchester City og Manchester United de siste årene, minner han om.

Rodgers, som tok over etter Kenny Dalglish, ledet Liverpool i totalt 166 tellende kamper siden han ble presentert 1. juni 2012. Ifølge Liverpool.no endte det med 83 seire, 41 uavgjorte og 42 tap med Rodgers i sjefsstolen på Anfield.

Engelske medier er allerede godt i gang med å spekulere i hvem som nå erstatter Rodgers på Anfield.

De heteste ryktene sier at tyskeren Jürgen Klopp allerede skal være enig om å overta som ny manager i Liverpool, og at en bekreftelse kan komme i løpet av de neste 24 timene.

Ifølge BBC er dette de heteste kandidatene:

  • Jürgen Klopp, tidligere Borussia Dortmund-manager
  • Carlo Ancelotti, tidligere manager i blant annet Real Madrid, Chelsea og PSG 
  • Frank de Boer, nåværende trener i Ajax
  • Walter Mazzarri, tidligere hovedtrener i Inter
  • Jürgen Klinsmann, nåværende landslagssjef for USA