Vanlig sjuseter? Nei, dette er faktisk en campingbil! Og prisen er det absolutt ikke noe å si på. Faksimile fra www.finn.no.
Vanlig sjuseter? Nei, dette er faktisk en campingbil! Og prisen er det absolutt ikke noe å si på. Faksimile fra www.finn.no.

Denne bilen kan du faktisk bo i

Norske avgiftsregler har ført til mye rart ...

Chrysler Voyager har i flere generasjoner vært en av de største familiebilene du kan kjøpe. Gjerne med sju seter, god bagasjeplass og mange praktiske løsninger.

Men i det norske bruktmarkedet kan du faktisk få den som bare fire-seter også. Det er nok noe produsenten selv aldri hadde tenkt på. Men når noen setter seg ned og leter etter smutthull i de norske avgiftsreglene, da kan mye rart skje!

Nesten 250.000 kroner billigere

I dette tilfellet viste det seg at det var mulig å bygge om Grand Voyager til campingbil. Og vips sank prisen med nesten 250.000 kroner. For campingbiler hadde nemlig mye lavere avgifter enn personbiler.

Et av kriteriene da var at den måtte ha like mange soveplasser som sitteplasser. Dermed ble den bare fireseter, så var det inn med madrasser og diverse campinginnredning.

Martin har laget campingbil HELT utenom det vanlige!

Store prisforskjeller

En bestselger ble dette aldri, men noen benyttet anledningen til å kjøpe Voyager på ”campingsalg”. I skrivende stund ligger det fire eksemplarer av disse til salgs i bruktmarkedet. Prisene varierer stort, det sier nok sitt om at dette av mange blir oppfattet som ukurante bruktbiler.

Den rimeligste er bilen du ser bilder av her, en 2004-modell som har rullet 143.000 kilometer. Den har prisantydning på 69.500 kroner.
I motsatt ende av prisskalaen: En 2006-modell som har gått 126.000 kilometer. Her ønsker selger i Oslo seg 149.999 kroner for bilen. Det kan nok virke en smule optimistisk ...

Klikk her for å se hele annonsen på bilen

Norges dyreste bobil ble solgt på ett blunk

Fullt mulig å bo

Hvor mye campingbil-faktor er det så over disse bilene? Moderne bobil-komfort bør du nok ikke forvente deg. Men det er fullt mulig å bo i bilen.

Kokemuligheter og utslagsvask var blant kriteriene for å få den godkjent som campingbil. I tillegg er det nedfellbart bord, skap og hevetak, sistnevnte gir plass til de to som etter planen kunne sove på ”hemsen”.

Så hvis du sjelden trenger mer enn fire sitteplasser, får du i praksis en liten campingbil ”på kjøpet” her. Og det til en i utgangspunktet hyggelig penge. Men husk at dette neppe er den mest kurante bilen å blir kvitt igjen, når den dagen kommer.

Drøye eksempler: Slik utnyttet vi avgiftsreglene

LES OGSÅ: Gjett hvorfor Ståle hadde bobil i bare 57 meter!