«SUPER LIKE»: Tinder ruller torsdag ut sin nye like-funksjon i Norge.  FOTO: TINDER
«SUPER LIKE»: Tinder ruller torsdag ut sin nye like-funksjon i Norge. FOTO: TINDER

Nå kan du SUPERLIKE noen på Tinder 

Sjekkegiganten lar deg like noen skikkelig godt - en gang om dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til nå har du swipet til høyre og til venstre i sjekke-appen Tinder i jakten på din neste match. Men nå kan du også swipe oppover for å like noen ekstra mye!

PRESENTASJON: Slik presenteres den nye funksjonen i appen.  FOTO: TINDER/TV 2 / SKJERMDUMP
PRESENTASJON: Slik presenteres den nye funksjonen i appen. FOTO: TINDER/TV 2 / SKJERMDUMP

Funksjonen, som har fått navnet «super like», er strengt tatt ikke helt ny. Den ble nemlig rullet ut for australske sjekkere for noen uker siden. Siste nytt er at funksjonen nå er blitt tilgjengelig for norske brukere.

– Større sjanse for match

Sjekkegiganten selv ser ut til å være riktig så fornøyd med responsen fra prøvekaninene «down under». 

På sin blogg skriver Tinder at det er tre ganger så sannsynlig å få en match med noen du gir en «en super like». Tinder skriver videre at samtalene som følger etter en «super like» varer 70 prosent lengre enn andre samtaler i appen. 

I Tinder-appen får brukerne en match ved ved å like hverandres profiler. Etter at man har fått en match, kan man starte en samtale.

Bare én om dagen

Du gir noen en «super like» ved å sveipe oppover. Alternativt kan du også trykke på det nye stjernesymbolet som har dukket opp i appen. Vedkommende du har «super-liket» vil få beskjed om dette når din profil dukker opp i deres app. Sveiper vedkommende til høyre – ja, da er dere en match. 

Tinder gir alle sine brukere én «super like» hver dag, mens betalende brukere får fem stykker. Funksjonen ble rullet ut globalt torsdag, ifølge CNN

– Kan fungere negativt

Sosiale medier-ekspert og førsteamanuensis ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU, Berit Skog, tror at den nye funksjonen kan gjøre sjekkeprosessen lettere.

– «Super like»-funksjonen gir Tinder-brukeren mulighet til å fremheve og synliggjøre en bestemt person, og dermed signalisere at dette er favorittkandidaten. «Super-liket» kan gjøre sjekkeprosessen lettere ved at fronter hvem en synes best om. Dette kan oppleves som hyggelig for den utvalgte, skriver hun i en epost til TV 2.

Men hun peker også på at en «Super Like» kan gjøre at noen blir mindre interessert.

– Super-liket kan endre Tinder ved at det kan legge føringer på hvordan en sjekker på Tinder. Mange kan bli mindre interessert i en person når man ser at vedkommende har en favoritt-kandidat. Det nye «super-liket» kan også fungere negativt. Som eksempelvis om man bruker tegnet for å gjøre narr av eller være morsom på en annen persons bekostning.

Hun tror også at den nye funksjonen kan føre til større vekt på valg av profilbilder i appen, i håp om å motta flere «super-likes».

– Må fornye seg

Konkurransen på sjekkeapp-markedet blir stadig tøffere, og Tinder har det siste året rullet ut flere nye funksjoner. Mange funksjoner er imidlertid bare tilgjengelige for betalende brukere

– En annen grunn til innføring av super-like er at også Tinder må fornye konseptet sitt. Her følger de opp businessmodellen fra Facebook, Snapchat og Instagram, som også har tilført nye valgmuligheter for brukerne. Dette bidrar til å holde interessen oppe, og også å øke antall brukere. Innføring av en ny funksjon vil alltid få mediedekning, noe som er god reklame, også for Tinder, sier Skog.