Også Seat er rammet av Volkswagen-jukset med utslipp fra dieselmotorer.
Også Seat er rammet av Volkswagen-jukset med utslipp fra dieselmotorer.

700.000 Seat-biler omfattes av utslippsjuks

"Dieselgate" blir bare mer og mer omfattende.

I forrige uke innrømmet VW-gruppen at 11 millioner av selskapets biler med dieselmotorer er utstyrt med teknologi som gjør det mulig å pynte på utslipptester. På den måten har en tilsynelatende sørget for at bilene lever opp til miljøkravene på ulike markeder.

Denne uken ble det informert om at 2,1 millioner Audier er berørt av skandalen, som har fått navnet "Dieselgate".

Nå er det klart at også 700.000 biler fra Seat er utstyrt med motorer som har såkalt "defaet device", for å gi kunstig lavt utslipp under testing. 

Les også: Seat gjør comeback i Norge

Kartlegger

Seat er en av flere bilmerker som eies av Volkswagen-gruppen, men dette merket blir ikke lenger solgt som nybil via Møllergruppen i Norge. Det salget stoppet i 2006.

Men fra 2013 har Seat gjort et aldri så lite comeback i Norge, via forhandleren Sandvika Bil. Volumet er imidlertid et helt annet enn da Møllergruppen stod for importen.

VW-konsernet holder akkurat nå på å kartlegge både hvor mange kunder som blir berørt av dette jukset, og hvordan en skal forholde seg til det.

– Vi skal gjøre alt det vi kan for å ivareta kundene, og sørge for at hvis norske kunder er berørt, så skal vi selvsagt ta ansvar for å gjøre nødvendige utbedringer helt kostnadsfritt etter retningslinjene vi vil få fra fabrikken. Vi skal være åpne og vil fortløpende gi kunder og offentligheten all den informasjonen vi får, sier informasjonssjef i VW Norge, Anita Svanes.

Kundene skal ikke betale 

Svanes venter på en avklaring fra Volkswagen konsernet på om og eventuelt hvor mange norske kunder som er berørt.

– Så snart vi vet det vil vi kontakte kundene som måtte ha en dieselbil som er berørt, og sørge for nødvendige utbedringer, kostnadsfritt for kundene.

Les også: Morsom familiebil - men ikke for oss her i Norge