Tiltalt for å ha gitt sønn (10) anabole steroider

En 42 år gammel mann fra Sola må møte i retten, tiltalt for å ha injisert anabole steroider i sin mindreårige sønn.

BESLAGLAGT: Anabole steroider beslaglagt og sendt til analyse hos KRIPOS. FOTO: TOM RUNE ORSET / TV 2
BESLAGLAGT: Anabole steroider beslaglagt og sendt til analyse hos KRIPOS. FOTO: TOM RUNE ORSET / TV 2

Ifølge tiltalen skal 42-åringen ha injisert dopingmidler i sønnen sin fra 2008 til 2012. På dette tidspunktet var sønnen mellom ti og fjorten år gammel, skriver Rogalands Avis.

I tillegg til å ha injisert anabole steroider i sønnen, skal han også ha injisert andre uregistrerte medikamenter intramuskulært gjentatt ganger, skriver avisen. Han skal også ha gitt ham dopingmidler i form av tabletter.

Nekter straffskyld

Sigurd Rønningen, 42-åringens forsvarer, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld etter tiltalen.

– Men dette er en trist sak for alle parter, sier Rønningen.

Det er satt av fem dager til saken som starter opp i Stavanger tingrett den 19. oktober.

Bruk av dopingmidler hos barn kan gjøre stor skade på hormonbalansen og blant annet stanse lengdeveksten, ifølge kilder TV 2 har snakket med.

Stor økning av doping

I en serie artikler og reportasjer har TV 2 i sommer satt fokus på doping i Norge. I 2013 ble lovverket strammet inn, men likevel har trolig flere tusen nordmenn - både kroppsbyggere, mosjonister, unge og gamle ha brukt doping det siste året.

Det bekymrer Toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse. De første seks månedene av 2015 ble det gjort totalt 1.500 beslag av dopingmidler, noe som er en økning på omkring 200 beslag fra i fjor.

– Bruk av dopingmidler er blitt et veldig stort samfunnsproblem. Det er derfor dette nå er straffbart, ikke bare å omsette og produsere, men også å bruke, sa Røse til TV 2 i sommer.

(©NTB/TV 2)