Tidligere Monaco-spiller: – Martial kan bli den neste store fra Frankrike

Men Thorstein Helstad er fremdeles skeptisk til den vanvittige overgangssummen Manchester United punget ut med for 19-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United – Sunderland på TV 2 Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 16.00

Manchester Uniteds kjøp av Monacos 19 år gamle angriper Anthony Martial vekket oppsikt.

Noen timer før sommerens overgangsvindu stengte la Premier League-giganten hele 455 millioner kroner på bordet for å sikre seg spisstalentets underskrift.

– En latterlig sum penger
Den totale overgangssummen kan imidlertid stige til vanvittige 733 millioner kroner basert på ulike klausuler i avtalen mellom Monaco og Manchester United.

– Det er en helt latterlig sum med penger. Det er en gal verden vi lever i. Når Manchester United vil kjøpe en spiller, legges det imidlertid alltid til 150 millioner kroner ekstra, sa Manchester Uniteds manager Louis van Gaal etter signeringen.

Men etter fire mål på fire kamper har kritikken mot den gigantiske overgangssummen dempet seg betraktelig.

– Blir sett på som den nye Henry
Thorstein Helstad, som spilte for Monaco i 2011 og 2012-sesongen etter tre sesonger i Le Mans, følger fremdeles fransk fotball tett. Han mener Martials suksess i Manchester United nesten var som forventet.

– Nei, jeg er ikke overrasket. I Frankrike har jo Martial fått et ekstremt godt rykte og er blitt sammenlignet med Thierry Henry. Og Henry var jo en helt ekstrem spiller, forteller Helstad til TV 2 Sporten

– Det har aldri vært noen tvil om talentet til Martial, men det gjenstår jo å se om han klarer å prestere like jevnt med scoringer gjennom hele sesongen. Han har startet veldig bra i Manchester United, og han passer veldig godt inn i systemet til Louis van Gaal, fortsetter den tidligere angriperen.

– Kan bli den neste store fra Frankrike
– Kan Martial bli den neste store angrepsstjernen fra Frankrike?

– Ja, helt klart. Men han konkurrerer jo med en spiller som blant annet Karim Benzema, som kanskje er den største franske stjernespissen for øyeblikket. Men Martial har både tempoet og ferdighetene, og selv om han allerede er ganske fersk så kan det bli vanskelig å komme utenom den gutten dersom han fortsetter utviklingen, svarer han.

I likhet med de fleste ble imidlertid Helstad forbauset over den gigantiske overgangssummen for Martial, selv om 19-åringen allerede har scoret like mange mål som Falcao gjorde hele forrige sesong.

– Martial ble jo hentet til Monaco fra Lyon i 2013 først og fremst som en spiller for fremtiden. Han var jo litt inn og ut av laget for Monaco, og har nylig debutert på det franske A-landslaget. Selv om han er et stort talent og har fysikken inne, så er det klart at den store overgangssummen har lagt et enormt press på skuldrene til en spiller som bare er 19 år, konstaterer han.

– Må ha beina på bakken
Derfor tror Helstad det viktigste for Martial er å ikke bry seg om omgivelsene fremover.

– Det viktigste for van Gaal er å sørge for å holde ham på bakken, og hindre at han tar helt av. Van Gaal kan nok sette ham på plass, hvis det trengs. Han må også lytte til rådene fra rutinerte spillere som Wayne Rooney, slår Helstad fast, og ber også pressen og fansen dempe forventingene litt:

– Folk må regne med at det vil gå litt opp og ned med Martials prestasjoner denne sesongen, påpeker han.