Sánchez-hat trick da Arsenal slo Leicester

Arsenal påførte Leicester sesongens første tap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-Arsenal 2-5

Anført av en regelrett ustoppelig Alexis Sánchez fosset Arsenal inn til en solid 5-2-seier over Leicester.

Chileneren scoret tre ganger og noterte seg for én målgivende pasning i en strålende oppvisning. Dermed er Sánchez virkelig i gang etter en noe treg start på sesongen.

– Det tok litt tid etter at han vant Copa America med Chile. Du kommer ikke tilbake i toppform etter det. Vi er snart i oktober nå – jeg mener han er tilbake til sitt beste nå, sier Arsène Wenger.

For Leicester sin del var lørdagens tap deres første for sesongen.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Vardys femte
I en fartsfylt åpning på kampen var det Leicester som hadde mest fres i maskineriet. Jamie Vardy har stått frem som en solid målscorer for et Leicester i solid medvind denne sesongen. Ti minutter ut i kampen var engelskmannen nær scoring, men ballen trillet i stolpen.

Arsenal ble presset bakover på banen, men kom seg opp på en liten visitt i Leicesters sekstenmeter tolv minutter ut i kampen. Aaron Ramsey ble taklet da han forsøkte å sende i vei en avslutning. Leicester grep muligheten, og Danny Drinkwater slo en strålende pasning gjennom til Vardy. Denne gangen stod ikke stolpen i veien for spissen.

På vakkert vis dro han seg inn i banen og bredsidet ballen enda vakrere inn i lengste hjørne bak en sjanseløs Petr Cech. 

Arsenal snudde kampen
Vardy var virkelig i støtet. Bare minutter senere var han igjen frempå, men da sto tverrliggeren i veien for nok en scoring.

Arsenal reiste seg og kontret Vardys tverrligger-treff. Lynhurtig og effektivt endte ballen opp i beina til Theo Walcott. Han parkerte Robert Huth uten store problemer og satte inn 1-1 via stolpen.

Alexis Sánchez noterte seg for målgivende pasning på 1-1-målet. Da halvtimen var passert var det chilenerens tur til å være sist på ballen. En herlig pasning fra Mesut Özil fant en fremadstormende Hector Bellerin. Høyrebacken slo inn på første berøring i håp om å nå Walcott. Han kastet seg inn i duellen, men fikk ikke styrt den i mål. Da var det godt at Sánchez var på plass på bakerste stolpe for å bredside inn 2-1-ledelse til Arsenal.

Sánchez igjen
Med Sánchez i storslag hadde Leicester-forsvaret mye å henge fingrene i. Like før timen var passert måtte de blåkledde bryne seg på chileneren igjen - også denne gangen med scoring som utfall.

Özil vartet opp med en herlig pasning i luften gjennom til Sánchez. Han lurte seg innenfor forsvaret og headet inn 3-1 til Arsenal. 

Sánchez var rett og slett umulig å stoppe. Etter 80 minutter fullførte Arsenals nummer 17 hat tricket. En frekk flikk forbi en forsvarer satte Sánchez i en god skuddposisjon. Han hamret til og sendte ballen vakkert ned i hjørnet til Kasper Schmeichel.

To minutter før full tid scoret Vardy nok en gang etter at Cech hadde reddet mesterlig. Dermed er han toppscorer i Premier League med seks scoringer.

Så var det innbytter Olivier Giroud sin tur til å komme på scoringslisten. Målfesten sluttet dermed på 5-2 til Arsenal. Det betyr at Leicester går på sesongens første tap.