Svakt Manchester City fikk bank av Tottenham

Dommertabber og et svakt City-lag da Tottenham vant 4-1 på White Hart Lane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-Manchester City 4-1

Den ustoppelige og imponerende sesongstarten ser ut til å være historie for Manchester City. Uten David Silva, Joe Hart og Vincent Kompany slet City stort borte mot Tottenham og gikk på sitt andre strake tap denne sesongen. 

– For en prestasjon
Mot et Tottenham med ny og etterlengtet energi ble City knust 1-4 på White Hart Lane.

– Tottenham var helt fantastiske i andre omgang, sa Sam Allardyce i TV 2s Premier League-studio.

For Spurs ble seieren en opptur på mange måter. Erik Lamela blomstret, Harry Kane scoret endelig og det defensive virket å sitte meget bra. 

– For en prestasjon av oss i dag. Vi lå under 0-1 mot spillets gang. Det var en strålende scoring av Eric (like før pause). Vi bygget videre på det. Det viser hvilket lag vi har, sier Kane.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Sagna: – Skal ikke skje
To av scoringene burde riktig nok blitt annullert for offside, men Spurs var stort sett et nivå over City-lag som for andre kamp på rad merket savnet av kreativiteten til David Silva i det offensive spillet. Den første situasjonen kom på utligningen like før pause da Kyle Walker var i klar offside i forkant av Eric Diers mål, den andre på Harry Kanes returscoring etter Christian Eriksens frispark i andre omgang.

– Alle er skuffet. Det endret kampen. Vi kontrollerte kampen og ledet 1-0. Det er aldri enkelt å slippe inn mål rett før pause. Det er ikke en grunn til å gi opp slik vi gjorde i andre omgang. Vi var for langt fra hverandre og hang ikke sammen som lag, sier Manchester Citys Bacary Sagna.

– Vi er Manchester City-spiller, vi kan ikke levere prestasjoner som denne. Vi slipper inn tre mål i andre omgang. Det skal ikke skje.

Dommerne får nok ikke bare pluss i boken etter dagens kamp. Også Kevin De Bruynes 1-0-scoring burde blitt annullert for offisde.

Iskald De Bruyne
Den første halvdelen av første omgang på White Hart Lane var ikke mye å skrive hjem om. To skuddforsøk fra distanse fra henholdsvis Sergio Agüero og Kevin De Bruyne var det eneste som vekket en viss interesse. Men så smalt det fra City.

Kyle Walker rotet det til da han skulle trille ballen noen få meter til Christian Eriksen ved Citys sekstenmeter etter en corner. Det gjør man ikke ustraffet mot de lyseblå fra Manchester.

Yaya Touré satte på turboen og fosset fremover i klassiske Yaya Touré-klyv. Ivorianeren ventet til han kom et stykke inn på Spurs' banehalvdel før han slapp ballen gjennom til De Bruyne. Belgieren vaket på offsidelinjen og fikk ballen alene med Lloris. Iskald, enkelt og effektivt bredsidet 24-åringen inn sin andre Premier League-scoring for City.

Bare minutter senere kunne det stått 2-0 til City da ballen endte hos Raheem Sterling. Unggutten fikk sendt i vei en avslutning mot hjørnet av målet, men Hugo Lloris var rask som en panter og hindret scoring med en mesterlig redning. 

Flyten i angrepsspillet til Tottenham virket å være langt unna toppnivået. Willy Cabellero i City-målet hadde få problemer med avslutningene som kom hans vei fra Harry Kane og Co. Joe Harts vikar mellom stengene var derimot langt fra patent halvminuttet før pause.

Utligning like før pause
Dommerteamet blåste ikke av for en offsideplassert Walker på høyresiden i omgangens siste ordinære minutt. Høyrebacken hamret ballen inn i feltet og fant Heung-min Son. Han fikk avsluttet, men en offensiv Caballero stoppet ballens videre ferd mot målet. 

De Bruyne skulle renske unna, men sendte i stedet en slapp pasning ut mot midten av banen. Der var Eric Dier våken og hamret til fra drøyt 30 meter. Ballen suste forbi alt og alle og gikk i mål via stolpen. En herlig utligning for Spurs, men City-fansen irriterte seg nok over keeperspillet til en svak Caballero.

– Dommerfeilen er graverende, sier Simen Stamsø Møller om situasjonen i forkant av scoringen.

Endelig for Kane
Om det er noe streng å kritisere Caballero for Tottenhams utligning, kan man i alle fall si med sikkerhet at innsatsen til den 33 år gamle argentinerens innsatse drøyt fem minutter ut i andre omgang var alt annet enn bra. 

Erik Lamela svingte et frispark inn i feltet, og Caballero forvillet seg ut på halvdistanse. Toby Alderweireld fikk hodet på ballen som fortsatte inn i det åpne målet, til 2-1-ledelse for de liljehvite.

Tottenham var virkelig i dytten og fikk ytterligere betalt for innsatsen da timen var spilt. Christian Eriksen hamret et frispark i kryss-stolpen. Ballen falt ned i feltet der Harry Kane bredsidet inn sin første scoring for sesongen til 3-1 for vertene. Scoringen burde imidlertid blitt avblåst for offside siden Kane sto innenfor Citys linje da Eriksen tok frisparket.

Lamela på scoringslisten
Drøyt 20 minutter før full tid burde det stått 4-1 til Tottenham, men en offsideplassert Son tuppet ballen, som var på vei i mål, i nettet fra drøyt en meter etter en corner.

Backrekken til City virket ikke å henge sammen, og ti minutter før full tid ble det kluss og rot igjen. Innbytter Clinton Njié sendte ballen gjennom etter flott forarbeid. Citys posisjonering høyt i banen gjorde at Lamela fikk pasningen foran en halsende Demichelis. Både Caballero og Demichelis gjorde desperate forsøk på å stoppe Tottenhams nummer 11, men det så mer komisk enn nyttig ut.

Lamela var iskald, fintet bort duoen og sørget for at Tottenham vant 4-1.

Slik startet lagene:
Tottenham (4-2-3-1): Hugo Lloris - Kyle Walker, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Ben Davies - Eric Dier, Dele Alli - Erik Lamela, Christian Eriksen, Heung-min Son - Harry Kane
Manchester City (4-2-3-1): Willy Caballero - Bacary Sagna, Nicolás Otamendi, Martín Demichelis, Aleksandar Kolarov - Fernandinho, Fernando - Kevin De Bruyne, Yaya Touré, Raheem Sterling - Sergio Agüero