Mot løsning i Northug-konflikten

TV 2 får opplyst at det var et positivt møte mellom partene.

GARDERMOEN/BERGEN: TV 2 var til stede da Skiforbundet og Petter Northug møttes på Park Inn Hotell ved Oslo Lufthavn fredag for å diskutere betingelser for den mye omtalte representasjonsavtalen.

Uten enighet vil ikke skikongen få delta i verdenscupen.

– Vi har hatt et møte med Petter og hans team. Vi var enige om på forhånd at det var et informasjonsmøte, det har vi hatt. Så vil vi komme tilbake med ytterligere informasjon, sier skipresident Erik Røste til TV 2 etter at møtet var avsluttet.

Via kilder får TV 2 opplyst at det har vært et positivt møte og partene tror på en løsning

I en pressemelding skriver Skiforbundet følgende:

«Fra Skiforbundet stilte president Erik Røste, generalsekretær Stein Opsal og leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad. Petter Northug hadde med seg sin manager Are Sørum Langås og en advokat.

Det var et positivt møte der partene hadde en grundig gjennomgang av situasjonen.

I møtet ble det ikke konkludert med hva som skjer videre, men partene vil de neste dagene vurdere om det er grunnlag for videre samtaler.

Begge parter har et tett program fremover. Ledelsen i Skiforbundet skal neste uke i møter med Det internasjonale Skiforbundet i Zürich, og det kan derfor ta noe tid før det bli videre dialog.

Ingen av partene vil uttale seg mer om samtalene nå, men vil informere media når det er bestemt hva som skjer videre.»

– Ønsker de samme rettighetene som andre

Som TV 2 meldte torsdag var de to partene avhengig av å finne et møtetidspunkt før kommende tirsdag, da flere fra NSF reiser til Zürich for en konferanse med Det internasjonale skiforbundet (FIS).

– Jeg ønsker på en måte de samme rettighetene som andre utøvere utenfor landslag. Jeg ønsker en representasjonsavtale som andre får tilbud om hvis de kvalifiserer seg for verdenscup. Så det er der det står, og det vi på en måte har avtalt og diskutert, sa Northug torsdag i forbindelse med opptak til Senkveld.

– Får vi se deg i verdenscupen i vinter?

– Jeg håper virkelig det. Jeg trener for å gå fort i vinter, og jeg trener for å konkurrere i verdenscupen. Så jeg håper at vi snart har en løsning, så jeg kan gå skirenn, fortsatte han.

Bakgrunnen for det forestående møtet er Northugs nei til NSFs forslag om representasjonavtale for den kommende sesongen. Avslaget gjør at Northug ikke får lov til å gå verdenscup for Norge.

Northug-leiren ønsker en lignende avtale som mosbyggen hadde i 2013/14-sesongen. Da hadde han visse friperioder hvor han kunne profilere sponsoren sin Coop. Før 2014/15-sesongen måtte Northug skrive under på en avtale hvor han forpliktet seg til å være landslagsløper fra 24. november til 7. april. Northug kunne ikke profilere Coop i denne perioden.

Skiforbundet låst i saken

En sentral kilde i NSF fortalte tidligere denne uken til TV 2 at møtet mellom dem og Northug ikke er et forhandlingsmøte.

– Situasjonen her i Skiforbundet er totalt låst, og dersom Petter (Northug jr.) skal få gå verdenscup til vinteren, må han selv be om å få avtalen som hans management forkastet for kort tid siden, forklarte kilden til TV 2.

– Husk på at skistyret anser seg ferdig med saken. Nå er det brutalt sagt som Rolling Stones sang i sin tid «Take it or leave it»: Også for Petter Northug jr.