KLAR FOR NY KAMP: José Mourinhos Chelsea møter Newcastle lørdag kveld. Foto: Scanpix.
KLAR FOR NY KAMP: José Mourinhos Chelsea møter Newcastle lørdag kveld. Foto: Scanpix.

Mourinho snakket om imaginære lister og kom med nye Wenger-stikk

– Han kan gråte både om formiddagen og ettermiddagen og fremdeles være kongen, sier Chelsea-sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Newcastle-Chelsea lørdag 18.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

José Mourinhos ukentlige pressekonferanser er alltid underholdende, men på fredagens variant var det gitt at det kom til å bli mye oppmerksomhet rundt portugiseren.

Forut for lørdagens kamp mot Newcastle var det nemlig få av de oppmøtte journalistene som brydde seg nevneverdig om nettopp helgens motstander.

Mourinho har ikke fått lese FAs begrunnelse for Costa-utestengelsen, og fikk spørsmål om det er frustrerende ikke å kunne reagere.

– Svaret er i ditt spørsmål. Det er ikke normalt. Men jeg har ikke så mye mer å si. Hvis jeg sier noe mer, så får jeg utestengelse, sa han.

Da Mourinho fikk spørsmål om det var trøblete at dommerne kommer til å følge tettere med på Diego Costa når han ikke har ballen, valgte han igjen å starte med ikke å kommentere. Deretter kom det allikevel en liten tirade.

– Jeg har ingen kommentarer, og jeg skal fortelle dere hvorfor. I regelboken står det at noen managere kan snakke om dommerne før kampen eller etter kampen, og noen andre kan ikke gjøre det. Så kommer listen. Jeg er på listen over de som blir straffet om de snakker om dommeren før kampen. Det er en liste over de som kan snakke om dommerne og de som ikke kan det. sa Mourinho.

– Han kan gråte om morgenen og han kan gråte om ettermiddagen
Chelseas pressetalsmann måtte presisere at det finnes en regel om at man ikke har lov til å snakke om dommerne før kamp, før Mourinho fikk spørsmål om denne listen virkelig eksisterte. 

– Det er en imaginær liste, men det er åpenbart, sa han.

Da han fikk spørsmål om hvem som ikke står på listen, sa han ingen navn, men var relativt klar i sin beskrivelse av hvilken manager han tenkte på.

– Dere vet hvem det er. Han kan snakke om dommerne før kampen og etter kampen. Han kan dytte folk i det tekniske området. Han kan gråte om morgenen og han kan gråte om ettermiddagen. Ingenting skjer. Han kan «oppnå ingenting» og beholde jobben. Han er fremdeles kongen. Det er et privilegium.

– Du må gi oss et navn. Snakker du om Arsenal-manageren?

– Nei. Jeg sier bare én, sa Mourinho med et klart stikk til Arsène Wenger.

Mourinho fikk også spørsmål rundt det faktum at begge managere er under press lørdag.

– Kun én manager er ikke under press i dette landet. Steve, Brendan, Pellegrini og jeg er alle under press. Vi kan ikke tape kamper. Jeg har sympati for alle disse, og jeg tror de har sympati for meg, sa Chelsea-sjefen.

Les også: Costa utestenges i flere kamper

Journalistene ville også vite om dette var en test for Chelsea-spissene, og spesielt ble det stilt spørsmål rundt Loïc Remys deltakelse mot gamleklubben Newcastle. 

– Det er ikke en test. De er gode spillere, og det er ikke relevant at det er Loïcs gamle klubb. Jeg tror ikke han har noen større motivasjon for å score mot dem enn mot Walsall.

– Hvorfor har du aldri vunnet på St. James' Park i ligaen?

– Fordi de alltid har scoret ett mål mer enn oss, sa Mourinho.

Les også: Dette er kampen ingen av managerne har råd til å tape