Rallysjåfør Andreas Mikkelsen (26): – Har ikke lyst til å dø

26-åringen innrømmer at han ofte kjører på grensen av hva som er mulig. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Mikkelsen (26) er rallysjåfør, og en av årets deltakere i Best av de beste på TV 2. Men egentlig skulle han bli noe helt annet. 

Stoppet av skade

Mikkelsen gikk på Norges Toppidrettsgymnas på Geilo og satset fullt på alpint. Så fikk han problemer med knærne, og kunne ikke stå på ski lenger. 

– Faren min har drevet litt med rallysport før, og fikk meg til å stikke opp til et isvann i nærheten for å prøve meg. Jeg hadde kjørt en ukes tid, da en norgesmester kom å banen. Vi to tok tider, og fant ut at vi kjørte helt likt. Da tenkte jeg at jeg hadde funnet min nye sport, forteller Mikkelsen. 

Krysser grenser

Andreas Mikkelsen er den yngste sjåføren gjennom tidene som har tatt WRC-poeng. I 2011 vant han Intercontinental Rally Challenge og kjører nå i rally-sirkuset for Volkswagen.

– På mange måter er alpint og rally ganske likt. Jeg følte meg hjemme med en gang jeg satte meg inn i en bil. 

– Hvor god kontroll har dere egentlig når dere kjører? 

– Vi har ikke lyst til å dø, vi heller, så vi kjører innenfor komfortsonen. Men skal du vinne VM-løp må du krysse grenser, og da kjører du ofte på limit av hva som er mulig. Det gjelder å finne den hårfine balansen, og utnytte hver eneste centimeter av veien samtidig som du ikke krasjer. 

– Hva er den store drømmen? 

– Jeg har alltid drevet med sport og idrett, og alltid drømt om å være best i noe. Fra og med den dagen jeg satt i bilen på is-banen har drømmen vært å bli verdensmester i rally. 

Best av de beste på TV 2 onsdager klokka 20:00 eller når du vil på TV 2 Sumo (krever abonnement)