– Et klart flertall vil bytte ut Rodgers

Liverpool-fansen er i ferd med å miste tålmodigheten med manager Brendan Rodgers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brendan Rodgers har totalt kjøpt 17 (!) nye spillere de siste to årene, men resultatene har uteblitt.

Forrige sesong endte klubben med nest flest seriegull i England på en skuffende sjetteplass.

– En katastrofe
Liverpool har åpnet årets sesong svakt, og ligger foreløpig på en 13. plass etter kun to serie på sine seks første Premier League-kamper.

– Forrige sesong var en liten katastrofe, med tanke på sølvsesongen året før det igjen. Det ble en forferdelig avslutning på sesongen med 1-6 i fleisen mot Stoke. Det nederlaget satte sine spor, og veldig mange fans som tidligere støttet Rodgers endret seg, forteller daglig leder Tore Hansen i Liverpools offisielle norske supporterklubb.

Og legger til:

– Jeg tror nok mange var brukbart fornøyd med tanke på signeringene i sommer. Derfor tror jeg nok mange hadde trodd Liverpool skulle få en bedre start på årets sesong enn det de har klart. Det er fjerde sesong Brendan, og han gjorde endringer i trenerteamet og hentet inn nye spillere. Han har gjort ganske mange grep, men hittil i sesongen har spillet ikke fungert, sier Liverpools supporterleder til TV 2 Sporten.

– Et klart flertall vil bytte ut Rodgers
I helgen klarte Liverpool kun 1-1 mot Norwich. Tore Hansen var selv tilstede på Anfield, og legger ikke skjul på at store deler av Liverpools supportere er i ferd med å miste tålmodigheten med manager Brendan Rodgers.

– Jeg merker en stor frustrasjon og slitasje blant fansen. Hadde du hatt en avstemning blant Liverpools supportere i dag, så ville et klart flertall stemt for managerbytte. Men det er enda tidlig i sesongen, poengterer han.

Hansen, som har vært involvert i den norske supporterklubben siden 1984, er ikke i tvil om at en klubb av Liverpools størrelse skal kjempe i topp fire – hver sesong.

– Det har kommet inn veldig mange nye spillere i sommer, men systemet fungerer ikke. Det virker som om Brendan ikke får maks ut av den troppen han råder over, sier Hansen, før han fortsetter:

– Eierne og klubben vil ha en topp fire-plassering på grunn av mulighetene Mesterligaen gir. Vi hadde ikke vært med siden 2009 før vi igjen deltok forrige sesong, og det endte med et mageplask, konstaterer han.

– Liverpools supportere er kjent for å være tålmodige, og støtter klubben uansett. Men akkurat nå merker jeg en slitasje og frustrasjon rundt manageren jeg ikke har sett på lenge, slår han fast.

Tror Rodgers må gå om Mesterligaen glipper
Supporterlederen tror Brendan Rodgers får sparken dersom Anfield-klubben ikke sikrer seg Mesterliga-billett denne sesongen.

– Blir det ikke topp fire-plassering på Liverpool så er nok Brendan Rodgers ferdig. Men det er ikke fansen som avgjør det. Toppen av klubbhierarkiet tar den avgjørelsen, fastslår Hansen.

Engelske medier spekulerer i at Liverpools amerikanske eiere har plukket ut tidligere Real Madrid-trener Carlo Ancelotti eller Dortmunds tidligere suksessjef Jürgen Klopp som potensielle erstattere for Rodgers.

Tror Ancelotti eller Klopp kan overta
Tore Hansen tror Liverpool går for en merittert trener dersom Rodgers må forlate Anfield.

– Jeg tror de går i en helt annen retning enn da Rodgers ble ansatt. Noe lignende det Manchester United gjorde da David Moyes fikk sparken, mener han.

– Men det er samtidig et spørsmål om penger. Dersom Carlo Ancelotti blir hentet til United, City eller Chelsea så vet han at han får penger. Liverpool har penger, men kan ikke bruke penger på nivået som de klubbene. Liverpool har ikke akkurat tjent mye penger på Mesterligaen de siste årene. Og så spørs det jo om en Ancelotti eller Klopp vil ha en egen transferkomité. De vil nok bestemme det meste selv, poengterer Hansen.

– Klopp passer kanskje beste
Både Carlo Ancelotti og Jürgen Klopp er begge ledige på markedet og har hintet om at de vil til engelsk fotball.

– Det at begge er ledige på markedet gjør det realistisk litt lettere. Spørsmålet til Liverpool er jo veivalget og strategi videre. Vil de gå for en merittert manager så er både Klopp og Ancelotti kandidater. De er forskjellige managertyper, men av de to så mener jeg at Klopp kanskje passer best inn i Liverpools filosofi, sier Hansen.

Han venter spent på fortsettelsen og hva som skjer dersom Brendan Rodgers ikke lykkes med å gjøre Liverpool til et vinnerlag igjen.

– Det blir veldig spennende å se hva som skjer. Men det vil nok uansett ikke skje noe rundt Rodgers nå. Først tett oppunder juletider kan det skje noe om resultatene ikke bedrer seg. Det er ingen tvil om at det er en kritisk tid for Liverpool for øyeblikket, sier lederen av supporterklubben.