Den ligner kanskje ikke så veldig på en gressklipper, men  kan faktisk også klippe gress. Pekka Lundefaret er klar for å utfordre dagens verdensrekord med denne farkosten.
Den ligner kanskje ikke så veldig på en gressklipper, men  kan faktisk også klippe gress. Pekka Lundefaret er klar for å utfordre dagens verdensrekord med denne farkosten.

Han skal sette verdensrekord – med gressklipper!

Norskbygget monster med 408 hestekrefter.

Å klippe gress er vanligvis en ganske saktegående aktivitet.

Men slik trenger det ikke å være. I høst skal rallyfører og stuntmann Pekka Lundefaret (37) vise det stikk motsatte. Han har nemlig bestemt seg for å sette ny verdensrekord i gressklipperkjøring! Og da er det ikke snakk om å samle opp mest mulig gress. Nei, her snakker vi verdensrekord i betydningen raskest mulig. 

Dagens rekord er for øvrig på 187,6 km/t. Den må altså Lundefaret slå.

Må ligne vanlig gressklipper

World's fastest Viking er navnet på gressklipperen, som er basert på en VIKING T6 gressklipper.

- For å kunne ta en offisiell verdensrekord, og å komme i Guinnes Rekordbok, må gressklipperen for det første ligne på en vanlig gressklipper med tanke på ytre mål, farger og designdetaljer. I tillegg må den kunne klippe gress, og på denne klipperen har vi et vanlig klippeaggregat drevet av en elmotor, sier Pål Virik Nilsen som er markedssjef for Viking gressklippere i Norge.

Her går det også rekordfort å klippe plenen

Bruker flyplass

Den unike gressklipperen er bygget i Norge og drives av en V8-motor på 408 hestekrefter og 590 Newtonmeter. Den veier rett i underkant av 500 kilo og har hjul fra en Formel 3-bil. I det som vanligvis er en oppsamler for gress finner man kjølesystemet og bensintanken.

Dagens hastighetsrekord for gressklippere  ble satt i Spania i 2014. For å sette en ny rekord må man kjøre raskere enn dette i snitt over en gitt distanse - og dette må gjøres to ganger innenfor en time.

– Rekordforsøket vil bli gjennomført på Torp Sandefjord Lufthavn i løpet av høsten. Guinnes Rekordbok vil være til stede og dokumentere at alt går riktig for seg, forteller Virik Nilsen, i en pressemelding.

Nordens største gressklipper? Sjekk denne!

Småsprø prosjekter

Pekka Lundefaret har også vært med på byggingen av gressklipperen. 37-åringen har svært mange jern i ilden. Han driver sitt eget treningssenter, har vært personlig trener for Petter og Henning Solberg og er i dag personlig trener for artisten Øyvind "Vinni" Sauvik, som han og broren Ole-Martin gir ut barnebokserien Johnny Virker sammen med.

Pekka og teamet rundt ham har gjort flere småsprø prosjekter tidligere, blant annet laget MINI Rally Taxi, verdens eneste rallybil med fire seter, og laget en Hitachi rally-gravemaskin sammen med Nasta.

– Ideen om å sette verdensrekord for gressklippere har jeg hatt i mange år, og nå har vi brukt ett års tid på å bygge klipperen. Jeg har stor tro på dette og at den er bra nok til å knuse den gamle rekorden, sier Pekka Lundefaret som har hatt bror Ole-Martin og Norwegian Speed Factory med seg til å bygge fartsmonsteret.

LES OGSÅ: Krasjet fatter'ns bil – i en alder av fem år

Det er ikke bare utseendet som skiller seg fra vanlige gressklippere. Det er litt mer krefter også. Forresten ikke bare litt – her snakker vi V8-motor på over 400 hestekrefter!
Det er ikke bare utseendet som skiller seg fra vanlige gressklippere. Det er litt mer krefter også. Forresten ikke bare litt – her snakker vi V8-motor på over 400 hestekrefter!

Denne kan høres ut som en gressklipper – men det er en bil!