Hæsjtægg-stjerne: – Jeg tror det ligger mye tristhet og ensomhet bak en blogg

Mattis Herman Nyquist(32) leste pappablogger for å forberede seg til rollen som pappabloggeren «pappaentilvilhild» i TV 2s humorserie Hæsjtægg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mattis Herman Nyquist (32) er en av skuespillerne i humorserien Hæsjtægg på TV 2, der han spiller Robert. En moralistisk pappablogger som er i pappapermisjon med datteren Vilhild. 

Her kan du lese den fiktive bloggen pappaentilvilhild.no

Til daglig jobber Mattis ved Nationaltheatret og for litt siden debuterte han med sin første roman. Han er verken pappa eller spesielt opptatt av blogger.  

LISSOMBLOGGER: Mattis Herman Nyquist spiller Robert, en moralistisk pappablogger, i humorserien Hæsjtægg på TV 2.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LISSOMBLOGGER: Mattis Herman Nyquist spiller Robert, en moralistisk pappablogger, i humorserien Hæsjtægg på TV 2.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg har nok det samme overfladiske forholdet til blogger som de som ikke har så mye greie på blogger har, innrømmer 32-åringen. 

Leste pappablogger som research for rollen

Mattis' rollefigur i Hæsjtægg er en fyr som ikke har fått det til i livet, så finner han bloggen og satser alt.

– Selv om han kanskje ramla inn i det, så blir det et valg, og hans identitet, forklarer Mattis.

Rollefiguren er satt på spissen, men han mener virkelighetens blogger er enda verre enn den han representerer.

– Det er en overflateperfekthet som ikke er representativ hos noen. Man prøver å rigge opp et opplegg i livet sitt, en spissa versjon, ytterkanten av det man prøver å være. Jeg tror det ligger mye tristhet og ensomhet bak en blogg, sier Mattis.

I forbindelse med humorserien på TV 2 har han lest mange pappablogger. Han trekker fram Pappahjerte som en favoritt. 

PAPPABLOGGER: Peter Kihlman er blogger, og mannen bak den populære bloggen Pappahjerte. FOTO: Privat/Instagram @pappahjerte
PAPPABLOGGER: Peter Kihlman er blogger, og mannen bak den populære bloggen Pappahjerte. FOTO: Privat/Instagram @pappahjerte

– Det er mørke greier. Jeg ser for meg en fyr som klamrer seg til et halmstrå i livet som plutselig gir verdi, mening og identitet, sier Mattis før han understreker at han ikke kjenner mannen bak Pappahjerte personlig. 

– Merkelige og litt irriterende uttalelser 

Pappablogger og forfatter Peter Kihlman (33), kjent som Pappahjerte, synes skuespillerens uttalelse er merkelige. Og litt irriterende. 

– Jeg skjønner at man kan lage humor ut av pappabloggere, men en av grunnene til at jeg startet bloggen var at pappaer oftest ble fremstilt som fordummende biroller i familien. Det er en holdning jeg jobber imot, men som jeg føler han forsterker med sine uttalelser, sier Peter. 

Tobarnsfaren synes Mattis' syn på blogger er ekstremt generaliserende. Han mener blogger er like forskjellige som hvilken som helst annen mediekanal. Men han synes at skuespilleren har et poeng. 

– For veldig mange er bloggen et showroom for livet, der du viser fram alt det fine og flotte. 

Selv holder pappabloggeren tilbake deler av svetten, slitet og bæsjebleiene småbarnslivet bærer med seg. 

– De fleste leserne mine er slitne småbarnsforeldre, og bloggen skal være et hvileskjær i hverdagen. Hvor interessant er det å lese om andre sine hverdagsproblemer? Det har de sikkert nok av i sitt eget liv. Bloggen skal være en inspirasjon, sier Peter, og legger til at den er realistisk, selv om den ikke tar med alt som skjer. 

Lever av å blogge

Livet til Peter har forandret seg totalt etter at han fikk barn. Fra å jobbe som tekstforfatter i et reklamebyrå, er han nå den eneste i mannen i Norge som lever av å blogge.

– Om det er noe som er mitt halmstrå i livet, som skuespilleren så fint uttaler over, så er det barna som er det, ikke bloggen. Bloggen er et resultat av litt for mange følelser som må ut. 

Uttalelsene fra Mattis til tross, pappabloggeren Peter kommer til å se på humorserien Hæsjtægg. 

–  Jeg kjenner jeg gleder meg veldig til serien, og frykter at alt som kommer frem tar meg på kornet, for det er utvilsomt mye å ta av her, ler han. 

Les alle bloggene fra Hæsjtægg her: 

motivation4u.no

tinayvonne.no

naturligmann.no

pappaentilvilhild.no

maismat.no

howtothale.com

Hæsjtægg på TV 2 tirsdager klokka 22:15 eller når du vil på TV 2 Sumo (krever abonnement)