PRISDRYSS: Kristofer Hivju er nå på innspilling av den sjette sesongen av Game of Thrones og kunne derfor ikke være med til Holllywood for Emmy-utdelingen. Her er han på en fotoseanse under Filmfestivalen i Cannes i 2014.  FOTO: LOIC VENANCE /
PRISDRYSS: Kristofer Hivju er nå på innspilling av den sjette sesongen av Game of Thrones og kunne derfor ikke være med til Holllywood for Emmy-utdelingen. Her er han på en fotoseanse under Filmfestivalen i Cannes i 2014.  FOTO: LOIC VENANCE /

Kristofer Hivju om Emmy-prisene:   – Det er dødsfett!

Den norske stjernen fikk vite om prisdrysset over Game of Thrones på vei til innspilling mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristofer Hivju (36) er for tiden i Belfast i Nord-Irland for å spille inn neste sesong av Game of Thrones. Hivju han har rollen som den barske krigeren Tormund Giantsbane, og på vei til innspilling mandag morgen, var skuespilleren skikkelig glad over prisutdelingens resultat.

– Det er dødsfett! Det jobbes som faen, og dette er ekstremt moro! Der er utrolig gøy å få denne prisen etter så mye jobbing, sier han til TV 2 om prisen for beste dramaserie.

På vei til innspilling

Hivju kunne selv ikke være til stede i Hollywood, hvor festen fortsatt pågår mandag morgen. Store deler av crewet er nemlig i gang med å spille inn neste sesong av fantasyserien. Men Hivju håper de kan feire litt allikevel.

– Jeg håper det blir tid til feiring, men vi jobber fra tidlig morgen til sen kveld hele uka, sier han til TV 2 og legger til:

– Dette er stort. Men priser er ikke målet, det er fansen som er målet - at folk snakker om det og digger det. Men prisene er pynten på kaka!

Hivju sa i forkant av Emmy-utdelingen at det er viktig for Game of Thrones å vinne priser. Det hjelper til i innspillingen av serien.

– Det har stor betydning at vi vinner priser. Det er veldig festlig og det gir oss ny energi på settet. Alle har jo et ønske om å bli sett! Det er ekstremt mye arbeid å lage denne serien, sa Hivju.

Prisdryss

Tidligere år har den populære serien fått Emmy-priser, men de aller gjeveste prisene har uteblitt. 

I år ble det derimot prisdryss på den populære serien, og de vant prisene for beste manus og beste regi for en dramaserie, beste mannlige birolle, i tillegg til den aller gjeveste prisen for beste dramaserie.

– Tusen takk til HBO, som trodde på drager, sa TV-serieskaperne David Benioff og Daniel Weiss.

Fra før av hadde Game of Thrones fått åtte av de mer bransjespesifikke prisene, for blant annet beste sminke, beste kostyme og beste stunt-koordinasjon.

Neste sesong overgår alt

Kristofer Hivju er nå med i den sjette sesongen av Game of Thrones som har premiere våren 2016. Han lover at den sesongen de jobber med nå, vil overgå alt vi har sett før.

– Hver sesong har høyere budsjett og større planer enn den forrige. Denne sesongen vil virkelig toppe alt. Vi er jo kommet lengre enn bøkene nå, så dette blir veldig spennende, også for de som har lest serien. Jeg synes det tar helt av! sier Hivju til TV 2.

– Alle lurer på hva som skjer med Jon Snow, om han er med i neste sesong...

– Han er død, sier Hivju.