VANT PRISER: Viola Davis gir prisen til beste birolle til Game of Thrones' Peter Dinklage. Serien vant fire priser i natt. Foto: CHRIS PIZZELLO
VANT PRISER: Viola Davis gir prisen til beste birolle til Game of Thrones' Peter Dinklage. Serien vant fire priser i natt. Foto: CHRIS PIZZELLO

Game of Thrones ble nattens store vinner: – Neste sesong vil toppe alt 

LOS ANGELES (TV 2): Se alle nattens Emmy-vinnere her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til mandag var den røde løperen rullet ut utenfor Microsoft Theater i Hollywood, og tv-bransjens største stjerner var samlet til årets storstilte Emmy-fest.

For når prisene til årets beste tv-serier og skuespillere deles ut, spares det ikke på noe. Alle de nominerte har allerede fått gaver og reiser til verdien av en halv million kroner.

På den røde løperen var utringningene dype og hælene høye, og vår reporter på stedet kan fortelle at det var intenst og fryktelig varmt – omtrent alle stjernene hadde svetteperler i panna.

Endelig vant Game of Thrones

Skuespilleren Andy Samberg (37), kjent fra blant annet Brooklyn Nine-Nine og The Lonely Island, ledet showet – ikke uventet med en god dose humor.

Det har vært knyttet stor spenning til om Game of Thrones ville vinne noen av de aller mest prestisjetunge prisene i år. De har vært nominert mange ganger, men aldri vunnet prisen for beste drama, og få andre av de gjeveste prisene.

BLE NATTENS VINNERE: Crewet bak Game of Thrones ble årets store vinner. Foto: Fox
BLE NATTENS VINNERE: Crewet bak Game of Thrones ble årets store vinner. Foto: Fox

I år ble det derimot prisdryss på den populære serien, og de vant prisene for beste manus og beste regi for en dramaserie, i tillegg til den aller gjeveste prisen for beste dramaserie.

– Tusen takk til HBO, som trodde på drager, sa tv-serieskaperne David Benioff og Daniel Weiss.

I tillegg vant Peter Dinklage prisen for beste birolle i en drama-serie.  

– Takk til deg, George R. R. Martin, fordi du skapte universet vårt! sa han fra scenen.

Opptatt med innspilling i Irland

Fra før av hadde Game of Thrones fått åtte av de mer bransjespesifikke prisene, for blant annet beste sminke, beste kostyme og beste stunt-koordinasjon.

BESTE SESONGEN HITTIL: Kristofer Hivju skryter av den kommende Game of Thrones-sesongen, som nå blir spilt inn i Belfast. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2
BESTE SESONGEN HITTIL: Kristofer Hivju skryter av den kommende Game of Thrones-sesongen, som nå blir spilt inn i Belfast. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

Store deler av crewet er i god gang med å spille inn neste sesong av fantasyserien i Belfast. Da TV 2 snakket med Kristofer Hivju like før prisutdelingen, kunne han fortelle at det var god stemning i leiren, og at prisdrysset har mye å si selv om serien allerede er den mest populære noen sinne.

– Det har stor betydning at vi vinner priser. Det er veldig festlig og det gir oss ny energi på settet. Alle har jo et ønske om å bli sett! Det er ekstremt mye arbeid å lage denne serien, sier han.

Han lover at den sesongen de jobber med nå, vil overgå alt vi har sett før.

– Hver sesong har høyere budsjett og større planer enn den forrige. Denne sesongen vil virkelig toppe alt. Vi er jo kommet lengre enn bøkene nå, så dette blir veldig spennende, også for de som har lest serien. Jeg synes det tar helt av! sier Hivju til TV 2.

– Alle lurer på hva som skjer med Jon Snow, om han er med i neste sesong...
– Han er død, sier Hivju.

GRÅT AV GLEDE: Uzo Aduba på scenen. Foto: FOX
GRÅT AV GLEDE: Uzo Aduba på scenen. Foto: FOX

Gråt av glede

Jon Hamm vant prisen for beste mannlige hovedrolle for sin rolle i Mad Men, og han var tydelig beveget mens han takket for prisen. Viola Davis vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle for How To Get Away With Murder.

Orange is the New Black fikk prisen for beste birolle i en dramaserie for Uzo Aduba. Hun kjempet med å holde tårene tilbake mens hun holdt sin takketale.

– Jeg takker deg fordi du gir meg nytt håp. Du er fantastisk, jeg elsker deg! sa hun til sin regissør Jenji Kohan.

Da hun takket familien, begynte hun å gråte, og hun fikk støttende applaus fra salen.

Største komedie

Komiserien Veep ble en av kveldens største vinnere, med både prisen for beste komedie, beste manus for komedie, beste kvinnelige hovedrolle med Julia Louis-Dreyfuss og beste mannlige birolle med Tony Hale.