Costa siktet for voldelig oppførsel

...og Arsenal anker Gabriels røde kort i lørdagens elleville byderby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Diego Costa har blitt siktet for voldelig oppførsel under lørdagens Premier League-møte med Arsenal.

Det skriver det engelske fotballforbundet FA i en pressemelding mandag ettermiddag.

Det er klammeriet med Laurent Koscielny like før pause i lørdagens storkamp som er bakgrunnen for siktelsen. Dommer Mike Dean skal ikke ha fått med seg alt som skjedde mellom Chelsea-spissen og Arsenals midtstopper.

Se opptrinnet i videovinduet øverst i saken!

– Hendelser som ikke ble sett av dommerne har nå blitt overført til et panel bestående av tre tidligere toppdommere. Hvert medlem av panelet skal nå gå gjennom video for å avgjøre om de synes det tilsvarer oppførsel som kvalifiserer til utvisning, skriver FA.

Alle tre dommerne må være enige om saken skal få konsekvenser.

I tillegg til Costa har Gabriel blitt siktet for usportslig oppførsel i etterkant av det røde kortet, mens Santi Cazorla har blitt advart for hvordan han reagerte da han også ble sendt av banen i andre omgang.

Klubbene og spillerne involvert har frem til torsdag klokken 19 norsk tid å svare for seg.

Arsenal har allerede meldt på sine hjemmesider at de vil anke det røde kortet til Gabriel.

Elleville minutter

Costa ble markert svært tett av Laurent Koscielny, og Chelsea-angriperen svarte med å plante hendene i ansiktet til Arsenals stopper. Like etter sendte han avgårde et slag mot Koscielnys ansikt.

Deretter tok det fullstendig fyr. Flere spillere fra begge lag havnet i klammeri og dommer Mike Dean brukte lang tid på å løse opp i situasjonen. Så plutselig, tilsynelatende ut av ingenting, dro dommeren det røde kortet opp av lommen og ga det til Koscielnys makker Gabriel, som hadde vært særlig het.  

Arsenal-manager Arsene Wenger appellerte etter kampen til dommer Mike Dean og ba han innrømme at han gjorde en feil. TV-bildene viser Costa sparke etter Gabriels legg.   

– Costa banens beste
Chelsea-trener José Mourinho hadde ikke lyst til å si mye om situasjonen, men var tydeligvis ikke misfornøyd med angriperen sin.

– Costa var banens beste i mine øyne. Han spilte kampen nøyaktig slik man må spille en slik kamp.

Fikk tre kamper for Can-stempling
I januar ble Costa straffet med tre kampers karantene for stemplingen av Emre Can i semifinalen i ligacupen mellom Liverpool og Chelsea.

Dommer Michael Oliver fikk ikke med seg hendelsen, men fortalte FA i etterkant at Chelsea-spissen ville blitt utvist om han hadde fått med seg hendelsen.