Tor Eriks nye familiemedlem har allerede rullet 4.000 km siden han hentet bilen for 14 dager siden.
Tor Eriks nye familiemedlem har allerede rullet 4.000 km siden han hentet bilen for 14 dager siden.

Nå er Tor Erik klar for verdens tøffeste veier

Her skal det ikke stå på redskapen!

Det er ikke et beskjedent utgangspunkt når offroad-spesialisten Arctic Trucks går løs på legendariske Jeep Wrangler, med røtter helt tilbake til krigstiden. Da var bilen kjent for sitt maskuline utseende, og ikke minst egenskaper som gjorde ikonet dominerende i terrenget.

Så hva skjer når en oppgraderer en allerede ekstrem SUV til noe enda hvassere? Arctic Trucks mener bilen da er klar for å innta selv de tøffeste veiene i verden. Og det er tydelig at nettopp dette har appellert til mange eventyrlystne nordmenn som benytter selskapets erfaring og spesialkompetanse.

Større skjermer, 38 tommers hjul og en økt bakkeklaring er bare noen av endringene som er gjort med denne Wrangleren.
Større skjermer, 38 tommers hjul og en økt bakkeklaring er bare noen av endringene som er gjort med denne Wrangleren.

– Det er i grunn litt galskap, men nå syns jeg det er artig å kjøre bil igjen, forteller Tor Erik Bartnes, som nylig hentet sin nybygde Wrangler i Drammen. Han benytter bilen daglig i jobben som entreprenør, og mener det er kjekt å ha en bil som kommer seg godt frem i ulendt terreng.

Les også: Ny motor – da går prisen ned med 119.000 kroner

Nye skinnstoler hører også med under oppgraderingen.
Nye skinnstoler hører også med under oppgraderingen.

Påkostet over 340.000 kroner

Tor Erik, eller Toro som kan liker å bli kalt, endte opp med topputgaven, Jeep Wrangler AT38. Her snakker vi gromme dekkdimensjoner og en hjulstørrelse på 38 tommer. Men det er ikke bare gigantiske dekk som bidrar til økte muskler. Bilen heves videre med 75 mm både foran og bak, i tillegg til nye dempere, drivaksler og optimaliserte hjulvinkler.

Med disse komponentene innabords, skulle det kanskje bare mangle om ikke utseendet også fikk en liten dose botox. Solide skjermbreddere, nye stigtrinn og en massiv frontbøyle løfter bilens ytre til et nytt og mer kraftfullt nivå. Når monsteret attpåtil får kle på seg tøff folie, blir ikke resultatet annet en vilt, i likhet med prislappen. Bilen du ser på bildene er pusset opp for drøye 340.000 kroner, pluss moms.

– Det tok litt av, men jeg vet angeren hadde kommet om jeg ikke gikk for de største hjula, smiler Tor Erik, og innrømmer at bilen har fått god oppmerksomhet hjemme på Andøya.

Suksess i Norge

Med over 17 års erfaring har Arctic Trucks spesialisert seg på ombygging av firhjulstrekkere og med nærmere 1500 biler levert så langt, anser de konseptet som en suksess i Norge.

– Nå bygger vi cirka 150 biler i året, det er et tall vi er godt fornøyd med, forteller Alexander Ferner i Arctic Trucks.

Les også: Dette er vinneren blant bilene "alle" vil ha