– Jeg er ikke bekymret for omdømmet 

Suzann Pettersen mener hun ikke gjorde noe galt.

Suzann Pettersen tapte så det sang på alle fronter da Europa kollapset i Solheim Cup i golf søndag. Nå får hun trolig en meget tøff hjemkomst til USA.

Amerikanerne dominerte fullstendig i singlekampene søndag og vant åtte av tolv oppgjør der. Dermed ble det 14,5-13,5 i amerikansk favør etter at alt snudde på et par timer.

Pettersen ble hatobjekt nummer én i USA-laget tidlig på dagen. Hun påpekte en regelfeil gjort av en USA-spiller. Det ga europeisk seier og poeng.

Men de aller, aller fleste golfspillere ville ikke ha gjort som Pettersen. Hun brøt de fleste uskrevne regler med sitt valg.

Dermed begynte det å koke fullstendig ute på banen med sinne, tårer og ukvemsord.

USA fikk en voldsom tenning etter opptrinnet. De spilte fantastisk i single og raderte ut den ene europeiske jenta etter den andre. Pettersen hadde sjansen til å redde seier til Europa, men hun lyktes ikke mot Angela Stanford. 

Golfkommentator Per Haugsrud tror Suzann Pettersen kan ha ødelagt sitt meget gode rykte i USA i løpet av noen skjebnesvangre Solheim Cup-sekunder.

– Jeg er fryktelig redd for at det hun har bygget opp gjennom godt spill i 15 år, er revet ned i løpet av sekunder. Folk har kort hukommelse, sier Haugsrud til NTB.

Den tidligere golfproffen har sett klippet av søndagens hendelse flere ganger, og han er ikke i tvil om at det Pettersen gjorde var helt feil.

– Det var ikke bra i det hele tatt. Suzann bryter alle uskrevne regler. Det er greit at man i stundens hete kan stille seg spørsmålet om det var greit, men når hun fikk summet seg litt og pratet med Annika (Sörenstam, visekaptein), burde hun sagt: «Sorry, vi deler poenget».

Det er ikke Pettersen enig i.

– Jeg er ikke bekymret for omdømmet, sier hun til Norsk Golf.

– På tidspunktet da dette skjedde ønsket vi å se putten. Vi gjorde ingenting feil. Det var de som brøt reglene. Man burde kanskje vanligvis gitt den putten, men på det tidspunktet av matchen mente både Charley og jeg at det var en putt vi ville se, fortsetter hun.

Det var på det 17. hullet i fourballkampen det ble drama. USAs Alison Lee plukket opp ballen da hun trodde Europa hatt gitt bort putten. Det var imidlertid ikke tilfelle og Pettersen påpekte feilen. Det gjorde at Europa vant hullet – og til slutt kampen.

I USA våknet de søndag opp til nyheten om at Pettersen utnyttet en tabbe hos den 20 år gamle Solheim Cup-debutanten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2