Drevlands advokat: – Hun har det jævlig

John Christian Elden mener Hordaland-politiets omfattende etterforskning av Trude Drevland skyldes frykt for mer kritikk. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går bekreftet politiet i Hordaland at de har siktet bergensordfører Trude Drevland for grov korrupsjon i den såkalte cruise-saken. Strafferammen er inntil ti års fengsel. 

Drevland selv ønsker ikke å kommentere siktelsen, men henviser til sin advokat. 

– Hvordan har Trude Drevland det i dag?

– For å si det på godt norsk, hun har det jævlig, sier John Christian Elden. 

– Frykter kritikk

I dag tar Elden bladet fra munnen overfor TV 2. Han mener deler av siktelsen grenser til det absurde, og tror politiets grundighet skyldes frykt for mer kritikk. 

– Jeg tror nok de har gått veldig bredt ut i denne saken på bakgrunn av den kritikken de fikk, til dels i Monika-saken og til dels i den innledende fasen av denne saken. Der kom de raskt til at det ikke var utført noe straffbart, sier Elden til TV 2. 

Flere forhold granskes

Også havnedirektør i Bergen og omland havnevesen, Inge Tangerås, er siktet i saken. 

Siktelsen mot Drevland omhandler fire hovedpunkter. 

  • Turen til Venezia i forbindelse med skipsdåpen i juni i fjor. 
  • Jomfrucruiset fra Bergen til Oslo i mai. 
  • At Drevland aksepterte tilbudet om gratiscruise for seg og sin venninne, som hun senere avslo før cruiset ble gjennomført
  • At Drevland på vegne av kommunen aksepterte at rederiet ga 500.000 kroner til Trappen Motiveringssenter for rusavhengige. 

– Grenser til det absurde

Det er spesielt det siste punktet i siktelsen Elden reagerer på. 

– Hun sa nei til å motta en gudmorgave som tradisjonen tilsier, og ba isteden om at rederiet ga gaven Trappen. Jeg synes at det grenser til det absurde når en gave som er gitt direkte til rusavhengige, skal være en fordel for henne som skal være straffbar, sier Elden til TV 2.

Forsvareren hevder at Drevland ikke er redd for utfallet av saken. 

– Jeg noterer meg at politiet har voldsomt med ressurser å bruke på denne saken, slik den står nå. På den annen side, Drevland frykter ikke enden av etterforskningen, men saken er svært ubehagelig, sånn som situasjonen er blitt, sier han. 

Politiet ønsker ikke å kommentere

TV 2 har kontaktet Hordaland politidistrikt for kommentar til Eldens påstander. Leder for økonomiavdelingen, Frode Karlsen, sier at de ikke ønsker å kommentere saken av hensyn til den pågående etterforskningen av Drevland og havnedirektør Inge Tangerås.