Dette er Norges vakreste hjem

Karianne Christensen fra Halden gikk til topps i konkurransen. 

Karianne Christensen (27) gikk av med seieren, og kan skryte på seg Norges vakreste hjem 2015. 

Det er sjuende gangen magasinet BoligPluss arrangerer konkurransen, og juryen berømmer blant annet vinneren for fin fargebruk med ulike farger i hvert rom.

– Jeg tenker jo at det skal være en helhet i huset at alt henger litt sammen. Så selv om det er forskjellig fare så er det samme fargetoner. Det meste går i ett her i huset, sier vinneren.

Blander gammelt og nytt

Karianne og samboeren Jon Ivar flyttet inn i huset fra 1920 for to år siden.

De blander gjerne gammelt og nytt for å skape ro og harmoni i hjemmet. Hun viser fram en gammel appelsinkasse som fungerer som en hylle og en kiste hun har arvet fra bestefaren. 

– Det er veldig viktig å ha det koselig. Det må ikke bli for sterilt med for mange rette linjer. Akkurat passe balanse mellom hardt og mykt er fint, konkluderer hun. 

BILDEVEGG: Karianne Christensen har samlet Instagrambilder på ett sted i huset. FOTO: God morgen Norge / TV 2
BILDEVEGG: Karianne Christensen har samlet Instagrambilder på ett sted i huset. FOTO: God morgen Norge / TV 2
FAVORITTROM: Karianne Christensens favorittrom i huset er glassverandaen der hun gjerne tilbringer tid med en kaffe og strikketøyet. FOTO: God morgen Norge / TV 2
FAVORITTROM: Karianne Christensens favorittrom i huset er glassverandaen der hun gjerne tilbringer tid med en kaffe og strikketøyet. FOTO: God morgen Norge / TV 2

De fleste gulv og dører har blitt fredet under parets oppussing.

Ideer fra sosiale medier 

Ideene får Karianne fra magasiner, Instagram, Pintrest og blogger. Hennes egne Instagram-bilder har kommet ut av telefonen og opp på veggen. 

– Jeg er ikke så glad i å ha masse familiebilder på veggene, så da samler jeg alle på et sted, sier hun og viser fram veggen i trappa der bildene henger tett i tett. 

Eget fotballrom

Samboeren Jan Ivar har et eget fotballrom i huset med TV og fotballdrakter på veggen. 

– Det er det eneste rommet der han har fått bestemme, innrømmer Karianne og legger til at han er fornøyd med å fått et rom. 

– Har du en drøm om å leve av interiør? 

– Nei, det er en hobby jeg synes er morsom å holde på med. Jeg liker å lete etter inspirasjon og pusse opp, og gjør det kun fordi jeg synes det er gøy. 

Juryens bedømmelse: 

Karianne og Jon Ivar i Halden er virkelig verdige vinnere av Norges vakreste hjem 2015. Karianne har med stø hånd innredet den gamle fabrikkboligen fra 1920 med rene linjer og unike funn. Juryen falt spesielt for hennes fine fargebruk, med ulike farger i hvert rom, og den gjennomførte stilen. Dette idylliske hjemmet er innredet på en personlig og vakker måte, og gir en god følelse. Det er lett å se at dette er et hus det er godt å bo i.