– Har kun sett det på klipp fra lavere divisjoner i Sør-Amerika

Dommeren dyttet Tromsø-spiller i bakken etter utvisning.

Tromsøs juniorlag slo Vålerengas juniorlag 4-0 i en tidvis svært amper kamp i Vallhall torsdag. Det toppet seg da Vålerengas u-landslagsspiller Mattias Totland ble utvist for en stygg takling på Peter Aas etter 21 minutter. 

Se hendelsen i videovinduet over! Video med tillatelse fra Klanens Webradio

Mens Aas vred seg i smerter på kunstgresset flokket Tromsø-spillerne seg rundt dommer Anders Overgård Hauglund. Tromsø-spilleren Tor Olsen Trosten var blant dem som kom tettest på dommeren. 

Plutselig lå Trosten selv på bakken. Han forteller til TV 2 at han ikke hadde forventet å bli dyttet av dommeren. 

– Det er jo bare sånn man ser på klipp fra lavere divisjoner i Sør-Amerika. Jeg skjønte ikke så mye, sier Trosten, som forklarer hva som skjedde.

– Jeg synes det var en veldig stygg takling. Jeg skulle bort til dommeren for å si hva jeg mente. Det ble en stor klynge foran dommeren, og så havnet jeg veldig nær. Da dyttet han meg overende. Jeg fikk litt sjokk. Det var mange som ble overrasket over reaksjonen til dommeren, sier Trosten.

– Et forsøk på å være myndig
Dommer Overgård Hauglund la seg flat etter hendelsen.

– Ja, jeg angrer. Det er noe jeg skulle ha vært foruten. Det er ikke sånn vi skal opptre, men vi er bare mennesker vi også, sier han til TV 2.

– Hva var det som skjedde?

– Jeg hadde egentlig kontroll på situasjonen og trengte ikke innblanding, men så kom det en løpende inn fra siden og gikk helt opp i fjeset på meg. Da skvatt jeg litt, og å dytte ham var en instinktiv reaksjon. Det var et forsøk på å være myndig, men det ble selvsagt helt feil. Hadde en spiller gjort det samme, så hadde han jo blitt utvist. 

Dunket hodet
Mens Totland var på vei i garderoben lå Trosten igjen på bakken etter dommerdytten. 

– Jeg dunket hodet i en medspiller eller i bakken. Det tok litt tid å komme seg på beina, sier han.

Trosten fikk gult kort etter hendelsen, noe som gjør at han må stå over NM-semifinalen. Men han var langt fra den eneste som havnet i dommerens bok i oppgjøret. Hauglund delte ut hele åtte gule kort i oppgjøret.

– Det ble litt temperatur, spesielt etter det røde kortet. Det var mange frispark, og dommeren kom i fokus. Det var mange tøffe taklinger, innrømmer Trosten.

VIF-trener utvist
I annen omgang ble VIF-trener Gard Holme, som har en fortid som TIL-trener, utvist. 

– Det kokte over for ham et stykke ut i andre omgang. Han var ikke enig i noe av det dommeren gjorde, forteller Trosten.

Like etterpå la Jacob Lillestjerna på til 3-0. Samme mann scoret 4-0-målet fire minutter seinere.

Kommende søndag spiller Start mot Strømsgodset i kvartfinale nummer to. De øvrige kvartfinaleoppgjørene er Viking-Fyllingsdalen og Stabæk-Rosenborg.