ULØST SIDEN 2000: Tina Jørgensen (20) ble funnet drept i oktober 2000, men en gjerningsperson ble aldri tatt. Torsdag ble fire personer pågrepet og siktet for medvirkning til drap. Foto: Politiet/privat.
ULØST SIDEN 2000: Tina Jørgensen (20) ble funnet drept i oktober 2000, men en gjerningsperson ble aldri tatt. Torsdag ble fire personer pågrepet og siktet for medvirkning til drap. Foto: Politiet/privat.

Siktet 36-åring lettet over å ha forklart seg om Tina Jørgensen-saken 

STAVANGER/BERGEN (TV 2): Alle fire siktede ble varetektsfengslet fredag. To av dem nekter straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger tingrett besluttet fredag ettermiddag å varetektsfengsle alle de fire siktede under isolasjon med brev-, besøks- og medieforbud. 

En av av de siktede, en 36 år gammel mann bosatt i Lyngdal, ble fengslet i to uker. De tre andre blir fengslet i fire uker.

Fire menn er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap, 15 år etter at 20 år gamle Tina Jørgensen ble funnet drept i Stavanger. 

Ifølge NRK deltok en av de nå siktede mennene i begravelsen til Tina Jørgensen i 2000. 

Lettet etter forklaring

Den første pågripelsen kom onsdag morgen, da en 36 år gammel mann ble arrestert i Lyngdal. Avisen Fædrelandsvennen skrev sent torsdag at det var 36-åringens opplysninger i avhør hos politiet som knyttet de tre siste til saken.

Kilder sier til TV 2 at 36-åringen er lettet etter å ha snakket med politiet. Mannens forsvarer, Odd-Rune Torstrup, ville ikke utdype dette overfor TV 2.

– Det er en del av hans følelsesliv, så det skal han få ha i fred, sier Torstrup.

36-åringen ble fremstilt for fengsling fredag formiddag klokken 10.00, men møtte ikke selv til fengslingsmøtet.

– Det var et råd jeg ga ham, blant annet på grunn av den store medieoppmerksomheten, sier Torstrup til TV 2 Nyhetskanalen.

– Betyr dette at han samtykker til fengsling?

– Nei, det kan ikke trekkes noen konklusjoner av dette. Jeg ønsker ikke å si hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet, eller om han samtykker til fengsling, sier Torstrup, som understreker at 36-åringen fortsatt vil samarbeide med politiet.

Han sier videre til TV 2 at hans klient fredag formiddag ikke visste at hans barndomsvenner er siktet for drap eller medvirkning til drap. 

Nekter straffskyld

Advokat Olav Sylte, som representerer den fjerde pågrepne mannen, sier i en SMS til TV 2 at hans klient nekter straffskyld. 

– Han er nedbrutt, har det forferdelig og synes det et ubehagelig. Han har forklart seg for politiet og nekter straffskyld, sier Morten Stenheim, som var på fengslingsmøtet for kollega Olav Sylte, til TV 2.

Arild Holden forsvarer siktede nummer tre. Også denne mannen nekter straffskyld. 

– Min klient sier at dette har han ikke gjort. Han sier han er uskyldig, sier Holden til TV 2.

Forsvareren til siktet nummer to ville ikke kommentere saken overfor TV 2.

Ferierte i Lyngdal

Alle de siktede er pågrepet i Vest-Agder og har tilknytning til Lyngdal. Tina Jørgensens familie tilbragte ferier på Rossfjord camping i Lyngdal helt frem til 1997.

Det skal ha vært der hun ble kjent med noen av mennene. 

– Den andre personen som ble pågrepet møtte selv opp på politihuset i Kristiansand klokken 16.15. Tredjemann ble pågrepet på egen adresse i Lyngdal klokken 17.55. Fjerdemann ble pågrepet klokken 19.50, sa Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt, på pressekonferansen torsdag.