De to drepte og den tiltalte bodde alle i samme kommunal hybelblokk, på Kvaløysletta i Tromsø. Her er innsatsleder Espen Wang på åstedet.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
De to drepte og den tiltalte bodde alle i samme kommunal hybelblokk, på Kvaløysletta i Tromsø. Her er innsatsleder Espen Wang på åstedet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Mann tiltalt for to drap i Tromsø – en av de drepte er ikke funnet

En 49 år gammel mann er tiltalt for to drap i Tromsø i september i fjor. Kroppen til en av de drepte er fortsatt ikke funnet, melder iTromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

49-åringen er siktet for både forsettlig drap og overlagt drap. Førstnevnte skjedde ifølge tiltalen en gang i begynnelsen av september i fjor, da han drepte Stein Håvard Larsen (45) ved enten å skyte ham, eller knivstikke ham. 

Det overlagte drapet skjedde ifølge tiltalen 22. september i 2014, da han skjøt 48 år gamle Hermod Magnes Steinsund tre ganger i hodet og brystet. Steinsund døde av skuddene.

Ble siktet for drap nummer to

49-åringen ble pågrepet for drapet på Steinsund 24. september i fjor.

Stein Håvard Larsen ble i begynnelsen oktober ifjor etterlyst av politiet, etter at han sist ble sett en måned før, 6. september. 

28. oktober ble det klart at 49-åringen også ble siktet for drap på Larsen. Liket har ikke blitt funnet, melder iTromsø

De to bodde i samme kommunale hybelblokk som tiltalte.  Han nekter for å ha noe med drapene å gjøre.

Vil ha forvaring

Det er foreløpig usikkert når drapssaken skal gå i Nord-Troms tingrett, opplyser førsteadvokat Lars Fause ved Troms og Finnmark statsadvokatembeter. I tiltalen åpner påtalemyndigheten for å legge ned påstand om forvaring. 

Den nå tiltalte mannen er tidligere forvaringsdømt for brannstiftelse i 2004 og 2005 og ble idømt en sikringsstraff i 1991. På 1990-tallet pekte rettspsykiatrisk sakkyndige på at han hadde et alvorlig rusproblem, mangelfullt utviklede sjelsevner og at det var fare for gjentakelse av straffbare handlinger.

TV 2 / NTB