KONTAKTET:   Privatetterforsker Tore Sandberg fikk tre oppringninger fra en ukjent mann som ville snakke om Tina-saken.
Foto:  Trond Reidar Teigen
KONTAKTET: Privatetterforsker Tore Sandberg fikk tre oppringninger fra en ukjent mann som ville snakke om Tina-saken. Foto: Trond Reidar Teigen

Mann (36) pågrepet i 15 år gammel drapssak:

Privatetterforsker fikk mystiske telefoner om Tina-saken

Privatetterforsker Tore Sandberg fikk oppringninger fra en ukjent mann forrige uke. Mannen ville snakke om drapet på Tina Jørgensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Privatetterforsker Tore Sandberg har tidligere jobbet med drapet på Tina Jørgensen (20) siden 2007.

20 år gamle Jørgensen ble funnet drept i en avløpskum ved Bore kirke i oktober 2000.

Ringte tre ganger

Onsdag i forrige uke fikk den erfarne privatetterforskeren tre oppringninger fra et skjult nummer. Han fikk ikke besvart noen av oppringningene som kom med kort tids mellomrom på ettermiddagen.

– En mann la igjen en beskjed på svareren min hvor han spurte om jeg jobbet med Tina Jørgensen-saken. Vedkommende sa videre at han hadde opplysninger i saken, men at han ikke ville legge igjen telefonnummeret sitt. «Jeg ringer heller deg tilbake», sa vedkommende.

Siden har ikke Sandberg hørt noe mer fra mannen. Og meldingen som ble spilt inn, er borte.

– Beskjeden er slettet fra mobilen min men jeg har sagt til politiet at de gjerne må prøve å finne den hos Telenor, sier Sandberg til TV 2.

Kontaktet politiet

Torsdag gikk politiet i Stavanger ut med at de har pågrepet en 36 år gammel mann fra Lyngdal i Vest-Agder for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen.

– Da jeg så den nye utviklingen i saken tidligere i dag, kontaktet jeg både Tinas mor og politiet i Stavanger og fortalte om oppringningene, sier Sandberg til TV 2.

Sandberg har vært i kontakt med Stavanger-politiet flere ganger i løpet av torsdag, og han har blitt bedt om å gi fullmakt slik at politiet kan få teleselskapet til å finne ut hvem oppringningen kom fra.

– Påfallende

Sandberg vil ikke spekulere i hva den ukjente mannen kan sitte på av opplysninger, men synes det er interessant.

– Han la jo ikke igjen noen opplysninger om saken, men jeg synes det jo er påfallende at dette skjedde så kort tid før denne utviklingen i saken som ble kjent i dag, sier Sandberg.