Costa med drømmescoring da Chelsea tok komfortabel seier

Vant  4-0 mot Maccabi Tel Aviv på Stamford Bridge.  

Chelsea - Maccabi Tel Aviv 4-0

Saken sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Etter to blytunge tap på rad og 12 baklengsmål så langt i serien, fikk Chelsea seg en etterlengtet opptur mot israelske Maccabi Tel Aviv i Mesterligaen onsdag. 

– Å vinne er naturlig for oss
Fjorårets seriemestere i England hadde full kontroll og vant til slutt 4-0 etter scoringer av Willian, Oscar, Diego Costa og Cesc Fábregas.

–Jeg er rolig. Jeg var rolig og kommer til å være rolig. Spillerne er de samme, selv om vi har vært frustrerte. Sett bort fra skaden til Willian var dette en god kveld for oss. Å vinne er naturlig for oss, sa Chelsea-manager Jose Mourinho etter kampen.  

Seieren førte Chelsea rett til topps på tabellen i gruppe G etter første runde. Den andre kampen i gruppen mellom Dynamo Kiev og Porto endte 2-2. Chelsea var dermed eneste engelske laget som vant i første runde av Mesterligaen. Det var ikke Mourinho fullt så fornøyd med. 

 

– Jeg er ikke fornøyd med at Premier League-lagene taper i Mesterligaen. Det er vårt land, vi trenger poeng og seire i Europa. Taper de i Premier League er jeg glad. Taper de i Mesterligaen er jeg lei meg.

Chelsea med full kontroll
Jose Mourinho valgte å starte med etablerte spillere som Branislav Ivanovic, John Terry, Nemanja Matic og Diego Costa på benken, men Chelsea festet likevel tidlig et grep om kampen. Allerede etter fem minutter fikk de tildelt straffespark etter at Maccabis 19 år gamle keeper Predrag Rajkovic felte Willian innenfor 16-meteren. Eden Hazard blåste straffesparket over mål. 

Hjemmelaget fortsatte å presse og etter 15 minutt fikk de tildelt et frispark inne på Maccabis banehalvdel. Willian slo ballen inn mot mål. Der stusset den i gresset og inn bak en utspilt Rajkovic. 

Ikke lenge etter haltet målscorer Willian av banen med noe som så ut som en strekk bak i låret. Diego Costa erstattet brasilianeren. 

På overtid i første omgang skaffet innbytter Costa hjemmelaget kveldens andre straffespark da han ble felt av den tidligere Chelsea-spilleren Tal Ben Haim. Denne gangen var det Oscar som tok straffen - og plasserte den sikkert i mål. 

Dermed stod det 2-0 til pause. Maccabi Tel Aviv hadde én eneste sjanse ved sin storscorer Eran Zahavi, men headingen gikk over målet til Asmir Begovic.  

Costa-volley i krysset
Chelsea fortsatte å trille ball i andre omgang. Etter 13 minutter var det duket for Diego Costa. Cesc Fabregas la inn til Costa, som smalt ballen i krysset på hel volley.  Spanjolen scoret dermed sitt aller første mål i Europa for Chelsea. 

Etter 76 minutter fikk bortelaget en enorm sjanse. Dejan Radnojic var plutselig helt alene med Begovic, men avslutningen ble for dårlig og endte opp rett i klypene på Chelsea-keeperen. 

Bare noen minutter senere spilte Chelsea seg fint gjennom fire mot to. Hazard slapp ballen til Remy, som skjøt i steget. Rajkovic reddet, men måtte gi en retur som Fábregas satte i mål.