DÅRLIG STEMNING: Stemningen sto ikke i taket blant Arsenal-spillerne i Zagreb.  (AP Photo/Darko Bandic)
DÅRLIG STEMNING: Stemningen sto ikke i taket blant Arsenal-spillerne i Zagreb.  (AP Photo/Darko Bandic)

Marerittkveld for Arsenal

Selvmål, utvisning og ydmykelse for The Gunners.

Dinamo Zagreb - Arsenal 2-1:

– Motivasjonen til å vinne turneringen er enorm. Det har aldri vært gjort i Arsenal og vi har vært veldig, veldig, veldig nær, sa Arsene Wenger på pressekonferansen før kampen mot Dinamo Zagreb.

Så spørs det om Arsenal-manageren mener The Gunners er like nær ved å vinne Champions League etter å ha sett sine elever bli ydmyket på Stadion Maksimir.

Rundspilt av Molde
For Dinamo Zagreb minnet lite om laget som til tider ble utspilt av Molde i kvalifiseringen til turneringen.

Wenger lot Aaron Ramsey og Hector Bellerin bli igjen hjemme i England for å hvile, mens Petr Cech, Francis Coquelin og Nacho Monreal startet på benken.

Det motiverte nok vertene enda litt mer.

For etter en frisk Arsenal-start, der Olivier Giroud både burde og kunne scoret både ett og to mål, så var det Dinamo Zagreb som styrte.

Selvmål av Oxlade-Chamberlain
Den urutinerte rumenske dommeren Ovidiu Hategan og Giroud fikk aldri sjansen til å bli veldig gode venner.

To ganger ble franskmannen snytt for to soleklare frispark, og svarte med en frustrert melding i retning av rumeneren. Da ble det dårlig stemning, og Hategan følte for å vise hvem som var sjef på banen ved å dra opp det gule kortet.

Like etter startet den offensive venstrebacken Josip Pivaric på et løp. Alex Oxlade-Chamberlain glemte bort sine defensive plikter i noen sekunder og slapp Pivaric alene med David Ospina. Skuddet gikk i stolpen, men bakfra kom en panisk Oxlade-Chamberlain for å rette opp i feilen sin. Returen traff ham og gikk inn bak Ospina.

Giroud så rødt
Og vondt ble til verre for Arsenal da Hategan igjen fikk muligheten til å dra opp det gule kortet til Giroud.

Franskmannen traff en Dinamo Zagreb-spiller i kneet i en duell og da mente kamplederen at Arsenal-spissen hadde fått spille lenge nok.

– Jeg synes at han er uheldig ved det første gule kortet for det er et klart frispark til oss, og ved det andre gule kortet så er det et uhell. Han prøver ikke å felle ham. Samtidig slipper de unna med mange klare frispark og gule kort, er Wengers dom over det røde kortet.

Og om hjemmelaget var best elleve mot elleve, så ble ikke overtaket mindre med en mann mer på banen.

Sanchez i skyggen av landsmann
Alexis Sanchez pleier å spille en dominerende rolle når Arsenal spiller. Men i denne kampen havnet han i skyggen av en landsmann.

Junior Fernandes var stor på venstrekanten i første omgang, og i det 58. minuttet knuste han Laurent Koscielny i en hodeduell og stanget inn 2-0 for Dinamo Zagreb.

Da hadde Wenger fått nok. Tre av spillerne som fikk sjansen til å vise seg frem ble tatt av banen. Mikel Arteta, Kieran Gibbs og Alex Oxlade-Chamberlain økte nok ikke sjansene sine for å spille mot Chelsea på lørdag i den drøye timen de fikk på Maksimir.

50 tap for Wenger

Theo Walcott fikk litt fart på Arsenal, og med elleve minutter igjen å spille løp han fra alle og ga The Gunners et ørlite håp om å unngå tap.

Til tross for fem tilleggsminutter, så var ikke gjestene i nærheten av å skape noe mer.

For der Molde klarte uavgjort 1-1 på Maksimir, så måtte Arsenal dra tomhendte hjem.

Og Wenger kom vel ikke nærmere Arsenals første mesterligatittel etter denne kampen, men han ble den første treneren som rundet 50 tap i turneringen.

Wenger vil ikke skylde tapet på byttene.

– Innerst inne tror jeg ikke at vi taper fordi vi bytter spillere. Men vi vant ikke, så jeg er i samme båt som spillerne, mener han.

Og Arsenal-manageren tror de kan komme tilbake.

– Vi har nok kamper til å komme tilbake. Vi fokuserer på å vinne neste hjemmekamp, og jeg er sikker på at vi kan slå Zagreb hjemme.