Slik knuste politiet vei-piratene

Opererte både i Sverige og Norge.

Politiet i Sverige mener de nå har lykkes med å fjerne de såkalte vei-piratene fra veiene i landet. Foto: Politiet/f-b.no/Amedia.
Politiet i Sverige mener de nå har lykkes med å fjerne de såkalte vei-piratene fra veiene i landet. Foto: Politiet/f-b.no/Amedia.

Både på norsk og svensk side av grensen har såkalte veipirater vært et voksende problem de siste årene. Nå hevder svensk politi å ha vunnet kampen mot de kriminelle langs E6. 

Det er den svenske storavisen Expressen som skriver at problemet med veipirater har blitt borte etter at politiet valgte å fokusere ekstra på området i sommer.

– De har forsvunnet. Det føles veldig bra, sier Jens Börretzen, operativ leder i det svenske politiet til avisen.

Det var i midten av juli at politiet for første gang lyktes i å pågripe tre såkalte veipirater. Personene forsøkte å stanse biler for å selge falskt gull, men ble med god hjelp fra publikum pågrepet. Det skriver Fredriksstad Blad.

Problem også i Norge

Veipirater er ikke noe nytt begrep her til lands heller. I vår gikk politiet ut med en klar oppfordring om å ikke stanse for å hjelpe folk langs E6 etter at flere personer hadde observert det de mente var veipirater på E6 ved Rygge.

– Det er grunn til å advare mot å stanse, dersom det er mistanke om at det kan være veipirater på ferde. Folk har fått frastjålet verdisaker, sa krimsjef Rune Albertsen til Fredriksstad Blad tidligere i år.

Mer ressurser

I løpet av de siste månedene har ikke politiet fått noen meldinger om veipirater langs E6 i Sverige.

– Vi har ikke sett denne typen kriminelle på veldig lenge. Vi har satt inn mer ressurser på å synes langs veiene, og det ser ut til å ha hjulpet, sier han.

Han tror også at mer informasjon til publikum og de mange medeoppslagene har fått publikum til å styre unna veipiratene.

– Det har vært masse oppmerksomhet rundt dette problemet i mediene, noe som har gjort at publikum kjenner til metodene de bruker. Etter hvert har også vi lært mer om hvordan vi skal håndtere denne typen kriminalitet, sier han.

Fredriksstad Blad har forsøkt å komme i kontakt med krimsjef Rune Albertsen om hvordan politiet opplever problemet på norsk side. Han har ikke svart på henvendelsene fra Fredriksstad Blad tirsdag.

Du kan lese mer om motor og trafikk på f-b.no – her:

Biltyven ringte – for å spørre hvor bensinkortet lå!