– Barcelona spiller med et historisk handicap

Ekspertene tror Bayern München-nykommer kan utfordre Ronaldo og Messi. Sjekk tipsene før årets Mesterliga-sesong her!

Tirsdag braker det løs i Europas gjeveste klubbturnering. 

Barcelona er regjerende mester etter å ha slått Juventus overbevisende 3-1 i finalen i Berlin i mai.

Se hvordan Barcelona sikret seg tittelen i videovinduet øverst!

Nå er spørsmålet om Barcelona kan gjenta bedriften, eller om den spanske storklubben må se noen andre storklubber entre gresset i Mesterliga-finalen på San Siro i Milano 28. mai 2016.

Ikke siden 1990 har en klubb forsvart tittelen i Mesterligaen. Den gangen var det AC Milan som stod for den utrolige bragden.

TV 2 Sporten har spurt et utvalg eksperter og kommentatorer følgende spørsmål om den kommende Mesterliga-sesongen:

1) – Hvem er favoritter til å vinne årets Mesterliga?

2) – Er det noen klubber du tror kan overraske?

3) – Hvilke profiler kommer til å sette sitt preg på årets turnering?

Her er svarene:

Petter Veland, kommentator/ekspert C More:

1) – Jeg synes det er tre lag som skiller seg ut. Real Madrid, Barcelona og Bayern München. Hvem som er favoritter innad av de tre er litt vanskeligere å si. Historisk sett har jo Barcelona et handicap, fordi det viser seg ekstremt vanskelig å forsvare Mesterliga-troféet. Real Madrid var i en semifinale og finale de to siste årene, og vil være med igjen. Og Bayern München er nok svært revansjesugne med tanke på måten klubben røk ut på i fjor, sier Petter Veland.

2) – Spørsmålet er jo hva som er en overraskelse. I utgangspunktet er det jo ikke en overraskelse om Chelsea eller Manchester City går hele veien hvis du ser på mannskap. Men begge har jo vist tidligere at de har et stykke å gå for å gå helt til topps. Jeg har ikke tro på de to andre engelske lagene, Manchester United og Arsenal. Juventus var i en finale i fjor og kan inspireres av det, men med tanke på sesongstarten i Serie A så kan ting tyde på at Juventus ikke er like sterke som forrige sesong, påpeker han.

3) – Den nykommeren jeg har størst tro på er Bayern Münchens Douglas Costa. Utover det så er det umulig å komme utenom de gamle kjenningene som Ronaldo og Lionel Messi, og bak dem Gareth Bale og Neymar. Og hos Bayern vil nok som vanlig Arjen Robben og Lewandowski markere seg igjen.

Arne Sandstø, tidligere topptrener og ekspert:

1) – For meg er det Barcelona. Jeg synes at Barcelona var fantastisk gode forrige sesong. Og jeg mener de ikke er svekket i forhold sist sesong. Bayern München synes jeg er uhyggelig gode fremover på banen, men defensivt synes jeg ikke at de er gode nok til å gå hele veien. Så har du Real Madrid som spilte fantastisk i forrige seriekamp, men jeg tror manager Rafael Benitez ikke får ro nok og at det ikke holder helt inn, sier den tidligere Odd –og Start-sjefen.

2) – PSG er for meg en utfordrer til tittelen denne sesongen og en klubb jeg tror kommer til å overraske. Jeg synes klubben har tatt steg for steg. De siste to årene røk de først ut etter en pinlig affære mot Chelsea, men forrige sesong banket de Chelsea fullt fortjent. Jeg tror hele laget er i en god utvikling. Og med en heldig trekning tror jeg PSG kan møte Barcelona i finalen.

3) – Det tror jeg Bayern Münchens Douglas Costa kommer til å gjøre. Selv om han har et godt stykke opp til Ronaldo og Messi, så tror jeg han for alvor vil markere seg med prestasjonene i Europa, sier Sandstø.

Petter Myhre, ekspertkommentator TV 2 Sporten:

1) – Det blir vanskelig å se bort fra de to spanske lagene Real Madrid og Barcelona. I tillegg har du Bayern München som en av favorittene. Disse lagene er naturlige å nevne. Men Juventus kom til finalen forrige sesong, og det viser at det er flere som mobiliserer. Derfor vil jeg si at Barcelona og Real Madrid kanskje ikke er like store favoritter som de var for et par sesonger siden, sier Myhre.

2) – Siden jeg til daglig jobber med Premier League, så håper jeg jo at de engelske lagene skal gjøre det bra. Men dessverre tror jeg at de har en lang vei å gå. Jeg tror ikke vi får en overraskende vinner. Veien er så lang og det er så mange hinder. Vi får nok se litt overraskende resultater, men ikke i finalen. Jeg tror en av forhåndsfavorittene vinner, slår Myhre fast.

3) – Jeg tror det blir mange av de samme, som Messi og Ronaldo. Du har angrepstrioen til Barcelona som vil markere seg, stjerne i Bayern München og ikke minst Ronaldo. Det er så mange spillere i verdensklasse i turneringen. Men jeg håper jo at det dukker opp noen nye bekjentskaper som vil gjøre det bra. Mesterligaen er en fantastisk turnering å følge, og jeg håper noen unge stjerner kan få sitt gjennombrudd, svarer han.

Kasper Wikestad, kommentator TV 2 Sporten:

1) – Jeg synes det samme vært år. Barcelona og Real Madrid er de største klubbene i Europa og de to største favorittene. Så er jeg veldig spent på hva de engelske klubbene kan utrette, og spesielt om Manchester City kan knekke «Europa-koden», svarer kommentatoren.

2) – Mye er avhengig av trekningen her. Og på stående fot er det jo knapt en overraskelse om Manchester City, PSG eller Juventus kommer seg til en finale. Med tanke på hvor mye penger PSG og City har brukt på spillere så kan det ikke kalles en overraskelse dersom noen av dem kommer til finalen, poengterer Wikestad.

3) – Her er det igjen det samme som hvert år: Messi og Ronaldo kommer til å sette sitt preg på turnering. Men personlig håper jeg at spillere som Sergio Agüero og Alexis Sanchez kan skinne. Og så får vi håpe på at Martin Ødegaard får noen minutter i Mesterligaen, da. Han er jo tross alt i Real Madrids Mesterliga-tropp, minner Wikestad om.