SJOKKFUNN: Fra denne garasjen drev Anton Godfrey et ulovlig begravelsesbyrå. Likene ble først funnet da han døde. Foto: AP
SJOKKFUNN: Fra denne garasjen drev Anton Godfrey et ulovlig begravelsesbyrå. Likene ble først funnet da han døde. Foto: AP

Nabolag i sjokk: Her skjulte pastoren Anton (43) den mørke hemmeligheten

Anton Godfreys rystende hobby ble ikke avslørt før etter hans død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lokalsamfunnet i en Chicago-forstad er i sjokk etter grufulle funn i garasjen du ser på bildet øverst i saken.

BLE 43: Pastor Anton Godfrey døde 29. august etter et hjerteinfarkt. Foto: Facebook
BLE 43: Pastor Anton Godfrey døde 29. august etter et hjerteinfarkt. Foto: Facebook

Onsdag forrige uke ble det oppdaget flere lik, samt beinrester og en boks med innvoller, i en garasje i South Dearborn Street i Riverdale.

Det skriver NBC Chicago.

Ulovlig likhus

I en pressemelding skriver Illinois State Police at det ble funnet tre lik i tillegg til «andre etterlevninger» til en fjerde person i garasjen. I hagen utenfor lå det fem graverte gravsteiner.

Likene i garasjen var alle fra Chicago; Bridgette Godfrey, som døde i februar 2013, Ruby Jackson, som døde i august 2013, og Torrence Henderson, som døde i juli 2011. 

Benrestene skal ha tilhørt Andre Marbey, som døde i november 2013.

Politiet mener at eieren av garasjen, pastor Anton Godfrey (43), drev det ulovlige begravelsesbyrået Living Waters fra garasjen sin. 

Det er foreløpig ikke kjent om Bridgette Godfrey var i slekt med pastoren, skriver Fox Chicago.

GRAVSTEIN: Det lå flere gravsteiner med navn på utenfor garasjen. Foto: AP
GRAVSTEIN: Det lå flere gravsteiner med navn på utenfor garasjen. Foto: AP

Amatør-balsamering

I garasjen skal pastoren ha forsøkt å balsamere likene – til tross for at han aldri var formelt utdannet autopsitekniker. 

Godfrey døde kort tid etter et hjerteinfarkt 29. august i år, og det skal ha vært hans etterlatte kone som oppdaget likene i garasjen da hun skulle vaske gulvet i den.

Kona er ifølge nettstedet ikke mistenkt i forbindelse med saken. 

Anton Godfrey hadde heller ikke den statlige lisensen som er påkrevd for å kunne drive et begravelsesbyrå. Likevel skal han fra år 2000 ha tatt imot til sammen 25 lik i garasjen, fra etterlatte som handlet i god tro.  

Broren: – Dette ser forferdelig ut

Godfreys tvillingbror Antonio Godfrey sier at han tror at broren var iferd med å planlegge begravelsen til likene han oppbevarte i garasjen.

– Jeg har forstått det slik at han ikke hadde lisens, og at dette ser forferdelig ut. Det ser fælt ut, sier han til Chicago Tribune.

Og:

– Han gjorde aldri noe slikt. Hans intensjon var å gi likene ordentlige begravelser, men så døde han, sier Antonio Godfrey.

Mishandlet familiemedlem

I 2012 ble Godfrey anmeldt for å ha mishandlet liket til et familiemedlem. Det var Godfreys egen familie som oppdaget det vansirede liket i garasjen. Det hadde da ligget i der i et halvt år.

Familien måtte hyre inn en gravferdskonsulent med lisens som måtte ta seg inn i garasjen og hente liket slik at det kunne bli kremert på verdig vis. 

I 2013 ble Godfrey dømt til å betale 10.000 dollar, altså i overkant av 80.000 kroner, i bot for å ha drevet den ulovlige virksomheten. Godfrey betalte aldri boten, skriver Chicago Tribune.

Fikk aldri asken

For to uker siden gikk familien til den avdøde Chicago-mannen Pompey Hicks til søksmål mot Living Waters. 

I søksmålet kan man lese at familien aldri fikk asken de var lovet etter at Hicks var blitt kremert av det ulovlige begravelsesbyrået. 

– Vi vet ikke om Hicks kropp eller kroppsdeler har blitt funnet, men vi håper at funnene kan hjelpe oss med saken. Hicks-familien har slitt med det faktum at etterlevningene av deres nære og kjære ikke ble returnert, sier en advokat for Hicks-familien til NBC.

Illinois-politiet etterforsker nå saken. Likene som ble funnet i garasjen er overlevert begravelsesbyråer som i motsetning til Living Waters har lisens.