Politiet undersøker i nærheten av stedet hvor Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død i Søgneelva i slutten av august i år. 
Foto: NTB Scanpix
Politiet undersøker i nærheten av stedet hvor Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død i Søgneelva i slutten av august i år. Foto: NTB Scanpix

Drapet på Alma (14): – Fylkesmannen skal granske barnevernet

Åpner tilsynssak mot barnevernet i Søgne og Songdalen etter drapet på Alma Gabriela Knutsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkesmannen i Vest-Agder varsler gransking av barnevernets arbeid med 14-åringen som før helgen tilstod å ha drept den 14 år gamle Alma Gabriela Knutsen i Søgne.

Bakgrunnen er en skyte-episode som gutten var involvert i for halvannet år siden.

– Vi vil be det interkommunale barnevernet i Søgne og Songdalen om opplysninger om hva som er gjort i saken. Når det er saker av så alvorlig karakter, må en sikre seg at barnets rettigheter er oppfylt, sier Direktør Kristin Eidet Robstad i Utdannings- og barnevernsavdelingen hos Fylkesmannen til Fædrelandsvennen.

14-åringen erkjente drapet torsdag i politiavhør. Han er tidligere kjent for politi og barnevern.

I april 2014 stjal han og to andre gutter tre hagler i et hus og dro i skogen for å skyte med geværene. En av kameratene skjøt seg selv i foten og ble alvorlig skadd.

– Fått god oppfølging

Den drapsmistenkte har siden fått oppfølging av barnevernet.

– Han har fått veldig god oppfølging av barnevernet etter den episoden, og enda bedre oppfølging fra skolen for å kunne ta del i den undervisningen vi tilbyr, sier oppvekstsjef Jon Wergeland i Søgne.

Fra før har ordfører Åse R. Severinsen i Søgne bedt administrasjon om en full gjennomgang av barnevernets arbeid i saken.

Blir ingen straffesak

Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død i Søgneelva 29. august.

I forrige uke ble det kjent at en jevnaldrende gutt har tilstått at han drepte henne.

Gutten er under den kriminelle lavalderen, og det blir derfor ingen straffesak mot ham.