Krydret og saftig gulrotkake - himmelsk god!

En farlig god, saftig og holdbar kake.

Krydret gulrotkake

Stekes i liten langpanne eller springform, 26 cm.
Du kan også halvere oppskriften og steke i muffinsformer, ca. 18-22 stk, avhengig av størrelse.
Disse er uten melk, det vil si når de er uten ostekrem på toppen.
Ostekrem kan erstattes med  melisglasur laget med saft av presset appelsin 

Dette trenger du:

  • 5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 1/2 - 2 ½ dl brunt sukker ( etter hvor søt du vil ha den)
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts malt ingefær
  • ½ ts malt nellik
  • 4 egg
  • ½ ts salt
  • 3 dl soyaolje eller rapsolje
  • 8 dl fint raspede rå skrellede gulrøtter
  • finrevet  skall av  1 appelsin ( kun det gule)- kan sløyfes

Krem:

  • 200 g kremost, naturell
  • 125 g mykt usaltet smør
  • 350-400 g melis
  • Skall av 1 sitron
  • Saft av ½ sitron

Slik gjør du:

Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett egg og olje, rør godt sammen.
Tilsett gulrøtter og rør til alt er blandet.
Kle en form, ca. 30x25 cm., med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Eventuelt kle bunnen av en springform, 26 cm., med bakepapir og smør kantene.
Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 180 grader i 35-45 min.
Muffins stekes i 15-18 min., avhengig av størrelse.
Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover eller sprøytes ut med sprøytepose.

Krem
Ost og smør til kremen bør være myk/romtemperert.
Ha ost i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt krem.
Tilsett mykt smør i små klatter.
Ha i melis og smak til med sitronskall og sitronsaft.
Fordel over den avkjølte kaken og sett kaldt et par timer, slik at kremen stivner.
Kaken kan med fordel lages 1-2 dager før den skal servers.
Kaken egner seg godt til frysing, men da helst uten ostekrem.