Chelsea ydmyket på nytt

Innbytter Steven Naismith med hat trick da Everton slo Chelsea. 

 Everton - Chelsea 3-1

Steven Naismith ble den store helten da Everton vant 3-1 mot Chelsea på Goodison Park.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken! 

Skotten kom inn som innbytter og scoret sitt første hat trick i Premier League mot de regjerende seriemesterne. Han er i tillegg den første spilleren som har scoret mot et Mourinho-lag i tre separate Premier League-kamper. 

Chelsea står dermed med fire poeng på fem kamper og er det laget i Premier League som har sluppet inn flest mål. 

Mourinho: – Jeg har ansvaret
Etter kampen mente Chelsea-manager Jose Mourinho at det er hans feil at laget underpresterer. 

– Spillerne fortjener mer enn det de fikk her. Det er vanskelig å tro - på den måten kampen utviklet seg – at de skulle score på sitt første skudd på mål. På fem minutter hadde de tre skudd, to mål og keeperen vår gjør en redning. Vi hadde full kontroll i første omgang og var bedre enn dem. I andre omgang forsøker vi å score og igjen scorer de.  Spillerne får ikke som fortjent, sier han. Og legger til: 

– Det er jeg som har ansvaret. Angrip meg – ikke spillerne. Jeg står bak dem og støtter dem. 

– Føler ikke press
Chelsea-manageren nekter å gi opp håpet til tross for manglende resultater. 
– Jeg er mesteren, og spillerne er mestere. Måten de spiller på er ikke så gal som resultatene, men i hver eneste kamp går alt mot oss. Jeg beklager, men inntil matematisk ingen andre kan vinne ligaen så er vi mestere.

– Føler du deg under press?

– Nei, jeg føler ikke noe press. Jeg føler at resultatene er de verste i min karriere. Jeg er ikke lykkelig. Vi må fortsette å gjøre det vi gjør. Spillerne føler nok frustrasjon og manglende selvtillit. Det siste de trenger nå er at jeg er kritiske til dem. La oss vente på bedre dager, sier han til BT Sport etter kampen. 

– Spiller ikke Championship til neste år
– I Premier League må vi ta kamp for kamp. Vi kan ikke se på tabellen. Vi kan ikke være redd for nedrykk. Forrige sesong var for eksempel Borussia Dortmund på nedrykksplass i mange måneder, og alle visste at de ikke ville rykke ned. Championship-folket kan slappe av. Chelsea spiller ikke i Championship neste sesong, sier Mourinho.  

Underholdende 1. omgang
Det ble en underholdende førsteomgang på Goodison Park. Etter ni minutter måtte Muhamed Besic kaste inn håndkleet med skadet. Inn kom Steven Naismith.

Skotten brukte åtte minutter på å stange hjemmelaget opp i ledelsen etter et nydelig angrep. Det satte for alvor fyr på Everton og fem minutter senere scoret han sitt andre for dagen på et nydelig langskudd fra rundt 20 meter.

Everton herjet til tider med et tannløst Chelsea, men Nemanja Matic sendte bortelaget tilbake i kampen med en suser fra rundt 25 meter. Bortelaget våknet litt etter scoringen og jaget en utligning før pause, men Everton lå kompakt og forsvarte seg godt. 

Andreomgangen åpnet relativt rolig. Chelsea hadde ballen mest, mens John Stones og resten av Everton-forsvaret jobbet godt.  

Etter 59 minutter måtte Chelsea-keeper Asmir Begovic gi retur på et skudd fra Romelu Lukaku. Returen tuppet en presset John Terry ballen tilbake i klypene på sin egen keeper. Everton-spillerne ville ha tilbakespill, men dommer André Marriner lot spillet gå videre. 

– Jeg tror bare det er en klønete manøver av John Terry. Han er altfor rutinert til å gjøre dette, sier TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley om situasjonen. 

Naismith igjen
Spillet bølget frem og tilbake og begge lagene spilte seg frem til muligheter. John Stones var god i Everton-forsvaret, mens Begovic stod en god kamp for Chelsea. 

 Syv minutter før slutt fullførte Naismith sitt aller første Premier League-hat trick. Ross Barkley slo en fin stikker og sendte skotten alene mot Begovic. Med høyrefoten satte han ballen mellom beina på keeperen og i mål. Hat tricket ble dermed komplett med scoring med venstrefoten, hodet og høyrefoten.