STILLER TIL DUGNAD: Senkveld-programledere Harald Rønneberg (bak) og Thomas Numme er klare for å bidra til TV 2s nasjonale dugnad til inntekt for de syriske flyktningene. FOTO: ANTON SOGGIU / TV 2
STILLER TIL DUGNAD: Senkveld-programledere Harald Rønneberg (bak) og Thomas Numme er klare for å bidra til TV 2s nasjonale dugnad til inntekt for de syriske flyktningene. FOTO: ANTON SOGGIU / TV 2

Derfor stiller Thomas og Harald opp for flyktningene

Programlederduoen hyller nordmenn som hjelper og håper at flere bidrar.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fredagens Senkveld blir det en spesialsending med programlederne Thomas Numme (45) og Harald Rønneberg (42). Programlederduoen vier programmet, som inkluderer en ekstra halvtime, til å TV 2s nasjonale dugnad for flyktningene fra Syria

– Når man er så heldig å ha sitt eget TV-program og kanalen mobiliserer alt for å kunne hjelpe til og vi har muligheten til å bidra, ville det vært ekstremt usympatisk hvis vi sa nei. Det gjør vi ikke! Det er en glede for oss å bidra med det vi kan, forteller Numme til TV 2 like etter at innspillingen av programmet er ferdig.

– Vi er også så heldige at vi er et TV-program mange ser på. Forhåpentligvis kan vi gjøre en forskjell og det er jo helt fantastisk å ha muligheten til det, supplerer Rønneberg.

– Så gjør vi det på vår måte. At det blir litt seriøst og litt pakket inn i gøy og med god energi, som vi tror er Senkveld-måten å gjøre det på. Og nå som vi er ferdige med programmet, føler vi at det gikk bra, fortsetter han. 

Meld deg på Facebook-arrangementet til dugnaden «Hjelp flyktningene – Gi Håp» her! 

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK

– Godt å se at folk bidrar

Rundt 12 millioner mennesker er på flukt fra borgerkrigen i Syria. Mange har allerede ankommet Norge, og engasjementet blant det norske folk har vært stort

TV-duoen er mer enn fornøyde med å se sine landsmenn hjelpe mennesker i nød. 

– Det er vi veldig glad for! Vi har det bra her oppe. Og det er ganske vanskelig å sette seg inn i situasjonen til disse menneskene som er rammet, men det virker som om Norge har klart det. Det er godt å se, mener Rønneberg.

– Dette er jo folk som for fem år siden levde lykkelige liv. De gikk rolig rundt i gatene. De hadde det som oss. De satt på caféen og hygget seg. Det er de som er på flukt i Europa nå, legger Numme til. 

Følg dugnaden og flyktningkrisen direkte i livesenteret på tv2.no/gihap.

Lar seg røre av bildene

Mediebildet har vært sterkt preget av bilder og videoer fra flyktningkrisen den siste tiden. Få har unngått å se bildet av tre år gamle Alan som ligger druknet på en strand.

Senkveld-programlederne innrømmer at også de har latt seg røre av de sterke scenene som har utspilt seg som et resultat av Syria-krigen.

– Det går jo ikke an å se bildene uten å bli berørt. Og alle må bidra. Det er nå det skjer, og vi må bidra alt vi kan, sier Thomas. 

Rønneberg: – Tror vi hadde satt pris på å få hjelp

Nå håper tospannet at folk involverer seg og bidrar til en bedre hverdag for flyktninger, både innenlands og utenlands. Det kan man gjøre ved å støtte dugnaden, som er til inntekt for fire organisasjoner.

– Det er ikke noe poeng i å holde igjen nå, eller å vente og lure på om man kanskje skal bidra. Det er for sent. Det er bare å klinke til, sier «Rønnis».

Han mener flere burde forsøke å sette seg i andres situasjon.

– Jeg tror vi hadde satt pris på at folk hjalp oss hvis det gjaldt oss. Vi må jo tenke sånn. 

– En miks av flyktningkrisen og Senkveld

Fredag klokken 22.15 kan altså det norske folk se en spesialepisode av Senkveld. Selv om flyktningkrisen blir i fokus, mener programlederne at folk skal få en underholdende fredagskveld foran TV-skjermen. 

– Programmet er en miks mellom et fokus på flyktningkrisen, samtidig som det også skal være et positivt og gjenkjennelig Senkveld likevel. Det er fredag kveld, og du skal ikke sitte og se på oss og ha dårlig samvittighet. Du skal sitte og se på Senkveld og ha det gøy og samtidig tenke at «det er klart at jeg skal bidra!». Det er noe av ambisjonen vår. Jeg håper vi har fått til det, sier Rønneberg.

Slik bidrar du 

Slik bidrar du til TV 2s flyktningaksjon:

SMS: TV2 til 2160 (200 kroner)
Ring: 822 04 111 (200 kroner) 
Kontonummer: 6005.06.62678 (velg ønsket beløp selv)
VIPPS til 90694444 (velg ønsket beløp selv)

Slik får du billetter til TV-aksjonen

På søndag sender TV 2 en direktesendt TV-aksjon fra Nydalen Studios i Oslo. 

Her er det mulig å få billetter. Send en e-post til publikum@monstermail.no med navn og antall ønskede billetter innen fredag 11. september kl. 16.00.

Hvor:
Nydalen studios, Gullhaug torg 3, 0484 Oslo
Når:
Innslipp kl. 18. Sendetid mellom kl. 19.00 og 21.00.

#gihåp

Har du kanskje allerede samlet inn penger eller bidratt på en kreativ eller annerledes måte, del gjerne bilder av det med hashtaggen #gihåp.

Dere kan følge situasjonen direkte og se hvordan dere kan bidra på www.tv2.no/gihap.