Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir ikke ansatt noen etterfølger for langrennssjef Åge Skinstad i Norges Skiforbund.

Etter det TV 2 erfarer ønsker langrennskomiteen å se nærmere på den fremtidige organiseringen av ledelsen for norsk langrenn. Det betyr at oppgaver knyttet til langrennssjefstillingen blir fordelt på flere i ledelsen.

Stillingen som langrennssjef ble opprettet i 2011 i det som var norsk langrenns store jubelår med suksess på hjemmebane under VM i Holmenkollen. Det er kun Skinstad som har hatt denne jobben. Han sluttet i august og gikk over til en stilling i NHO.

Ansettelsesutvalget fra langrennskomiteen har sammen med bemanningsselskapet Adecco jobbet i lang tid med å finne Skinstads erstatter. Flere søkere har vært til intervjuer både to og tre ganger.

Men det skal ikke ha vært manglende kvalifikasjoner hos søkerne som er årsaken til at langrennskomiteen nå mener at man ikke skal erstatte Åge Skinstad. Komiteen skal så vidt TV 2 forstår underveis ha kommet til at stillingen som langrennssjef ble etablert av og for Åge Skinstad. Komiteen er særdeles tilfreds med hvordan han løste det, men mener samtidig at det fungerte bra også før 2011 og vil altså se nærmere på om langrenn kan klare seg med sportssjef slik de andre grenene i Skiforbundet gjør.

Norges Skiforbund bekrefter i en pressemelding at de ikke kommer til å ansette en erstatter for Skinstad. I stedet er Asgeir Moberg konstituert i en stilling som administrativ leder i langrennskomiteen.

– Vi skal nå ha en grundig gjennomgang av egen organisasjon og fremtidige behov. Samtidig vil vi diskutere hvordan lederstrukturen skal være i de neste årene, sier leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad.

Dette var de som kjempet om langrennssjefstillingen.

Odd-Bjørn Hjelmeset (43 år)
Tidligere verdensmester på 50 km, 8 verdenscupseire i langrenn.
TV 2s langrennsekspert.

Espen Bjervig (43 år)
Markedssjef i Norges Skiforbund.
En verdenscupseier i langrenn, 1999.
Sportsjef for VM på ski i Oslo 2011.

Vis flere

Knut Nystad (44)
Smøresjef for det norske landslaget siden 2006.
Studerte og jobbet blant annet som trener i USA i 16 år.

Kristin Vestgren Sæterøy (45)
Leder av verdenscuprennene i Holmenkollen.
Tidligere visepresident i Norges Skiforbund.
Var tre år på junior- og rekruttlandslaget i langrenn.

Kristin Vestgren Sæterøy skal ha signalisert tidlig at hun ville fortsette som leder for verdenscuprennene i Holmenkollen. De to "heteste" kanidatene skal ha vært Espen Bjervig og Knut Nystad.