TILBAKE TIL STABÆK: Anthony Annan vender tilbake til Stabæk. FOTO: SOLUM, STIAN LYSBERG /
TILBAKE TIL STABÆK: Anthony Annan vender tilbake til Stabæk. FOTO: SOLUM, STIAN LYSBERG /

Anthony Annan gjør Tippeliga-comeback

– En strålende signering, sier TV 2s fotballekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den gamle Tippeliga-helten Anthony Annan gjør comeback på norsk gress og har signert en kontrakt med Stabæk ut sesongen.

Det melder Bærums-klubben på sin hjemmeside

Stabæk har fått dispensasjon fra Norges Fotballforbund for å hente inn en spiller utenfor overgangsvinduet. 

Det eneste som gjenstår er arbeids- og oppholdstillatelsen til ghaneseren.

– Det er en tidligere helt som nå vender tilbake, og vi er veldig glad for at dette gikk i orden. Anthony er lettrent, og vi håper han komme inn å bidra fra dag én, sier sportssjef Inge Andre Olsen.

Stabæk hadde opprinnelig hentet inn Justin Mengolo som erstatteren til Adama Diomande, men overgangen strandet grunnet en uenighet med kamerunerens rumenske klubb, skriver budstikka.no.

Derfor ble Annan haste-erstatteren i tolvte time for Stabæk. Midtbanespilleren rekker imidlertid ikke helgens seriekamp mot Rosenborg, ettersom Annan ikke kommer til Norge før søndag.

TV 2s ekspert: – Strålende signering

TV 2 Sportens Tippeliga-ekspert, Freddy dos Santos, mener Stabæk har gjort en kjempesignering.

– Dette er jo i utgangspunktet en strålende signering igjen av Stabæk. Annan har vist tidligere i Tippeligaen for Stabæk, Rosenborg og Start, og ikke minst Ghana, at han er et nivå over det som er normalt i Tippeligaen, sier dos Santos til TV 2.

– Men jeg er usikker på formen til Annan nå. Han har vært klubbløs en tid, så sånn sett er det jo usikkert hva han kan bidra med på kort sikt. Men på lang sikt er dette et veldig godt kjøp, sier dos Santos.

– Er du overrasket over at Annan vender tilbake til Tippeligaen?

– Ja, det er jeg jo. Han har jo spilt i større ligaer og på større arenaer de siste årene. Men han har vært i Stabæk før og vet hva han kommer til i Tippeligaen. Stabæk er et trygt og godt valg for Annan. Her han han sjansen til å få karrieren sin på plass igjen, svarer TV 2-eksperten.

Jesper Mathisen, som spilte sammen med Annan i Start i 2007-sesongen, mener midtbanespilleren er en perfekt signering for sølvjagende Stabæk.

– Jeg har spilt sammen med Annan, og han er helt klart en god spiller for Stabæk. Stabæk har begynt å handle etter at Diomande ble solgt, og Annan er en spiller som garantert kommer inn og gjør en god jobb. Det er godt å se at Inge Andre Olsen er på jobb enda, og handler slik at klubben fortsatt kan jage sølvmedaljen, sier Mathisen, før han legger til:

– Jeg har visst om en stund at det var aktuelt for Annan å vende tilbake til Norge. Han har god erfaring med Stabæk, selv om han var best i Rosenborg. I Stabæk kjenner han systemet, og han kan fint gå rett inn på laget og løse rollen på midtbanen, mener Mathisen.

Bidro til Stabæk-gull i 2008

Annan spilte for Stabæk første halvdel av i gullsesongen i 2008, og har som nevnt også vært innom Start og Rosenborg.

Annan spilte for RBK fra høsten 2008 til frem til 2011, da han signerte for den tyske storklubben Schalke 04.

Oppholdet i Gelsenkirchen ble ingen stor suksess, og han ble lånt ut til både nederlandske Vitesse og spanske Osasuna de neste årene. I 2014 forlot han til slutt Tyskland og satte kursen mot finske HJK, før 1860 München ble neste stoppested i vinter.

Annan ble løst fra kontrakten med den tyske klubben før sommeren og var derfor Bosman-spiller da Stabæk nå hentet ham tilbake.