FANS: Disse vennene og familien kom hele veien fra Italia for å få noen tilmålte sekunder med a-ha på Oslo City. FOTO: BEATE S. LARSEN / TV 2
FANS: Disse vennene og familien kom hele veien fra Italia for å få noen tilmålte sekunder med a-ha på Oslo City. FOTO: BEATE S. LARSEN / TV 2

Kreftlegen ba italienske Nadya høre på a-ha som medisin

Fans fra hele Europa hadde funnet veien til Oslo City. Bonusen var en konsertbillett – men kun for noen få. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ettermiddag møtte et gjenforent og plateklart a-ha, fansen for første gang på mange år. Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar-Savoy signerte både album, plakater, bøker og andre ting fansen hadde med seg.

Fans fra hele Europa møtte opp for å få noen eksklusive sekunder sammen med idolene sine, og de ivrigste sto i kø utenfor Oslo City allerede klokken syv på morgenen.

Eksklusiv konsert

Selv om mange møtte opp for å få et navnetrekk på det de hadde med seg, så var nok lovnaden om en eksklusiv konsertinvitasjon det som lokket de aller fleste.

Men for noen ble det bomtur. 

Visste ikke om konserten

Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar-Svoy signerer album for fansen. FOTO: BEATE S. LARSEN / TV 2
Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar-Svoy signerer album for fansen. FOTO: BEATE S. LARSEN / TV 2

Fra Italia hadde en gjeng venner og familie kommet fra Milano for endelig å få møte bandet de hadde hørt på og sett opp til helt siden 1985 og Take on me.

Problemet var bare at de ikke visste at det ville bli en eksklusiv konsert dagen etterpå.

Konsertinvitasjonen var nemlig en overraskelse som ble formidlet til fans og presse kun et døgn før signeringsarrangementet, og da var det for sent for gjengen fra Milano å endre billettene sine.

– Vi får ikke endret billettene, og nå er det for sent. Vi visste jo ikke at det skulle bli en konsert med dem. Det er kjempesynd, men vi er veldig glade bare for å være her, sier Nadya Colombo til TV 2.

Hun var noen av de som sto fremst i køen, og sammen med familien hadde hun både med gitar, en eldre bok, plakat og album. 

– Jeg er en stor samler av a-ha effekter, forteller hun.

– En drøm som gikk i oppfyllelse

Til tross for den store skuffelsen om at de ikke kunne dra på konserten de ble invitert på, var det kun glede å spore hos italienerne etter å ha møtt a-ha.

– Det var helt fantastisk, en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg har ventet i flere år på dette øyeblikket, sier Nadya som var mest glad for at den kjære gitaren hennes hadde blitt signert.

A-ha som kreftmedisin

Nadya sitter i dag i rullestol, og sier at grunnen til at hun i de siste årene har hørt veldig mye på gamle a-ha album er at hun har vært alvorlig syk.

– Før spilte jeg ofte på den gitaren jeg har fått signert, men det kan jeg ikke gjøre lenger fordi jeg har leukemi. Jeg var veldig syk, og legen min sa at jeg måtte høre på a-ha, at det var medisin for meg. Jeg kan ikke tro at jeg nå har møtt dem, det er helt utrolig, sa hun til TV 2.

Etter signeringen så det med andre ord ut til at skuffelsen over en konsert-invitasjon de ikke kunne bruke, var helt glemt, for bare å møte bandet fra Norge førte både til gledestårer og verdens største smil skal vi tro familien venn Robert Ngala.