En 55 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn ble drept mens de handlet på Ikea i Västerås i august. Foto: Peter Kruger / NTB scanpix
En 55 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn ble drept mens de handlet på Ikea i Västerås i august. Foto: Peter Kruger / NTB scanpix

IKEA-drapssiktet sier han mistet kontrollen

Stockholm (NTB): Den 36 år gamle eritreiske asylsøkeren som er siktet for å ha drept to personer på IKEA i Västerås, har i politiavhør sagt at han mistet kontrollen over seg selv fordi han skulle utvises fra Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forklaringen ble avgitt mens han fortsatt var innlagt på intensivavdelingen etter å ha knivstukket og drept en 55 år gammel kvinnen og hennes 28 år gamle sønn i august. Mannen påførte deretter seg selv alvorlige skader.

I avhøret er det en usammenhengende og forvirrende forklaring som kommer fram, skriver Aftonbladet , men mannen vender stadig tilbake til å si at han mistet kontrollen over seg selv fordi han skulle utvises fra landet.

Mannen, som av beboere på asylmottaket der han bodde har blitt omtalt som kristen, sier han dro til IKEA for å få være i fred, at personene han angrep var uskyldige og at «de skulle havne i paradis». Han utførte drapene for at «folk skulle forstå ham», ifølge avhøret. Flere ganger i avhøret sier han at årsaken til angrepet var at han hadde fått avslag på asylsøknaden.

Om skadene han påførte seg selv etter å ha drept de to personene, sier han:

– Mitt ønske var at Gud skulle ta imot meg. (©NTB)