Nytt bilmerke tøffer seg med ny modell

Kaster seg på en stor trend. 

DS 4 har fått en oppdatering, og en ny modell som heter Crossback.  Med økt bakkeklaring og offroadstyling går den inn i en klasse som vokser fort.
DS 4 har fått en oppdatering, og en ny modell som heter Crossback.  Med økt bakkeklaring og offroadstyling går den inn i en klasse som vokser fort.

Det handler om å ta opp kampen mot særlig de tyske premiummerkene når franske DS nå står på egne bein. 

DS ble lansert som en undermerke av Citroën, for fem år siden. Navnet kommer fra Citroëns legendariske DS-modell. Her var ambisjonen at navnet i seg seg skulle sørge for å gi nysatsingen en flying start.

Slik gikk det vel strengt tatt ikke, selv om Citroën rullet ut tre forskjellige utgaver – alle med utgangspunkt i eksisterende Citroën-modeller. DS 3 (basert på Citroën C3) var første ute, så har vi fått DS 4 og DS 5.

Økt bakkeklaring 

Sistnevnte kommer straks til Norge i ny versjon (og uten noen Citroën-merker). Nå er det også klart for facelift på DS 4.

Den skal debutere på bilutstillingen i Frankfurt som åpner dørene om to uker. Og DS nøyer seg ikke med en vanlig oppdatering av modellen. Nei, nå kommer den også i to ulike utgaver: Henholdsvis DS 4 og DS 4 Crossback. 

Sistnevnte har fått økt bakkeklaring (30 mm) og en liten dose offroadstyling. Med det kaster DS seg på det som har blitt en stor trend innen bilverdenen, nemlig de kompakte crossoverne.

Vi var der da det skjedde: Her debuterer et nytt bilmerke

Flere nyheter

Internasjonalt utgjør crossovere ca. 30 prosent av markedet for kombicupéer og andelen øker kraftig. I stor grad handler nok dette om at bilkjøperne ønsker å skille seg litt ut fra mengden, med biler som ser litt tøffere ut.

Noen av dem har 4x4, men i mange markeder er ikke dette særlig etterspurt. Derfor "nøyer" de seg med tohjulstrekk, det gjelder også DS 4 Crossback. 

DS kan fortelle om følgende nyheter på DS 4:  DS-emblem på grill og bakluke (Citroën-navnet er tatt bort). Front og lyssignatur i fom av ”DS-Wings”, som har fått sin inspirasjon fra konseptbilen Numéro 9. Nye Euro6-motorer, PureTech og BlueHDi.

Automatgirkassen har også blitt ny. Dessuten er instrumentpanelet fornyet, med blant annet ny berøringsskjerm. Nye farger er også på plass, her er det blant annet mulighet for ulik farge på karosseri og tak. 

Jo – dette er faktisk en bil!

Mange forhandlere

Foreløpig er DS-satsingen i Norge helt i støpeskjeen. Merket fikk ny importør da Bertel O. Steen tidligere i år tok over importen av både Citroën og DS til Norge.

–  33 av dagens Citroën-forhandlere selger også DS. Det skal de fortsette med inntil videre, sier Citroëns norske informasjonssjef Ranveig Sønju.

Les mer: En ekte klassiker fyller år

Denne DS-en er klar for nye eventyr