Vålerenga får nytt stadion til en halv milliard

Byrådet foreslår fullfinansiering av nytt Jordal Amfi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga fikk søndag en enorm gladnyhet: Klubben kan vente seg et splitter nytt Jordal Amfi til en verdi av hele 500 millioner kroner. 

– Når byrådet legger frem budsjettforslaget i midten av september, kommer vi til å be bystyret om fullfinansiering av nytt Jordal Amfi slik at vi får et nytt, moderne anlegg for ishockey her i Oslo, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (Høyre) til TV 2.

– Dette har dere også sagt før. Hva er mer konkret i dag?

– Vi har gjort ferdig alle planene for hvilken hall som skal bygges. Det eneste som gjenstår er å bevilge pengene. Det foreslår vi at gjøres, og at bystyret setter av en halv milliard kroner til å få dette nye anlegget på plass.

I Vålerenga jubler man høyt for søndagens gledelige nyhet.

– Dette er en sinnssjukt deilig nyhet for oss. Det er noe vi absolutt må ha for å klare oss videre og for å utvikle oss. Det er ikke bare viktig for Vålerenga, men også for Oslo og hele Norge at vi kan ha en storstue her i Oslo, sier trener Espen Knutsen.

Nye Jordal Amfi skal etter planen stå klar i 2018.

– Det blir et helt toppmoderne anlegg for ishockey. Det kommer til å være den store, viktige hallen på Østlandet for Norges viktigste hockeyklubb. Det kommer også kunne huse andre idretter som kan bruke det ved spesielle anledninger. For eksempel kan håndball også arrangere store mesterskap og finaler her, men først og fremst blir dette en ishall, sier Berger Røsland.

– Er dette valgflesk?

– Dette er noe som blir foreslått. Det står i byrådets forslag til budsjett. Vi inviterer nå bystyret, med bredt flertall, til å gå inn for å gi denne bevilgningen slik at vi kan levere dette anlegget.

Mens nye Jordal Amfi har en kostnadsramme på 500 millioner kroner, kostet Stavanger Oilers' storstue DnB Arena til sammenligning 210 millioner kroner da den sto klar i 2012.

– Den hallen som skal bygges her nå, er det Oslo trenger og må ha. Oslo som hovedstad trenger en ordentlig fin arena som vi kan være stolte av, og som er bra for Oslo-idretten og –hockeyen. Vi var litt skeptiske for ti måneder siden ved OL-nei, men nå må jeg ta av meg hatten og si at dette er en gledens dag for Vålerenga og Oslo-hockeyen, sier avtroppende klubbdirektør Jan Tore Kjær.