Peter Bubresko og Guri Solberg er programledere i TV 2s to direktesendte innsamlingsaksjoner for å hjelpe flytningene. Foto: TV 2
Peter Bubresko og Guri Solberg er programledere i TV 2s to direktesendte innsamlingsaksjoner for å hjelpe flytningene. Foto: TV 2

TV 2 starter nasjonal dugnad for flyktninger: – Vi kaster oss rundt

Peter Bubresko (40) og Guri Solberg (39) er klare for å hjelpe flyktningene i en direktesendt innsamlingsaksjon på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med tittelen «Hjelp flyktningene – gi håp» vil TV 2 bidra til en nasjonal dugnad for å hjelpe flyktningene. 

TV 2 endrer derfor i sendeskjema og planlegger flere TV-sendinger i løpet av den kommende uka.

Vil prege sendeflatene

ENGASJERT: TV 2-sjef Olav T. Sandnes sier TV 2 har en mulighet som må benyttes. FOTO: MARIUS GULLIKSRUD / Stella Pictures
ENGASJERT: TV 2-sjef Olav T. Sandnes sier TV 2 har en mulighet som må benyttes. FOTO: MARIUS GULLIKSRUD / Stella Pictures

TV 2 skal samordne en stor innsamlingsaksjon på vegne av Røde Kors, Flyktninghjelpen, SOS barnebyer og PLAN Norge.

Det etableres et felles telefonnummer for alle organisasjonene og TV 2 vil preges av dette i alle sendeflater og på alle plattformer.

  • Tirsdag fra 22.00 – 23.00: Direktesendt innsamlingsaksjon fra God morgen-studio i Karl Johans gate.
  • Fredag fra kl. 22.15: Spesialsending med Senkveld med Thomas og Harald
  • Søndag fra kl. 19.00 – 21.00: Direktesendt innsamlingsaksjon som sendes fra Skal vi danse-studio i Nydalen.

–Voksende engasjement

Programledere for de to sendingene blir Guri Solberg og Peter Bubresko. Som programleder i God Morgen Norge har Peter Bubresko dekket flyktningkatastrofen lenge, og har vært godt oppdatert på situasjonen. 

– Dette preger meg som alle andre. Det var litt trist å se i starten av flyktningtragedien at det var litt kalde hender blant noen nordmenn, men nå ser jeg et voksende engasjement. Alle slapp det de hadde i hendene og kastet seg rundt og dugnadsånden er sterk i TV 2, sier Peter Bubresko til TV 2.

Engasjert TV 2-sjef

TV 2-sjef Olav T.Sandnes er også engasjert i den ufattelige tragedien som utspiller seg i Europa. Han ser viktigheten at TV 2 som mediehus engasjerer seg og bidrar med hjelp.

Bildet av Aylans livløse kropp har rystet TV 2-sjefen som nå vil bidra.

– Jeg tror jeg reagerte veldig likt som de fleste andre nordmenn med sjokk og vanntro. Det er enkelte bilder som fester seg på netthinnen. Jeg husker bildet av en naken jente i Vietnam for mange år siden, og dette er et sånt bilde hvor man ønsker å gjøre noe. Der har vi i TV 2 en mulighet som ikke alle andre har, sier Olav T. Sandnes.

Internt initiativ

TV 2-sjefen er stolt over det flotte engasjementet blant sine kollegaer og at sendeflatene kan vies til å hjelpe flyktningene.

– Dette var et internt initiativ som kom i midten av forrige uke og jeg må si jeg er stolt over å jobbe i en virksomhet som klarer å snu seg rundt så hurtig og levere på dette, avslutter Olav T. Sandnes.

– Vårt viktigste bidrag er informasjon

De fleste av TV 2 sine profiler vil stille opp på appeller og som vil bli sendt jevnlig på TV 2-kanalene i løpet av uka.

– Nordmenn er opprørte og fortvilte over flyktningkatastrofen de ser på nyhetene. Godtfolk vil hjelpe. Vi må forstå denne voldsomme energien og være på lag med dem som bidrar med løsninger. Vårt viktigste bidrag er informasjon. Opplysning. Helt ned til det praktiske: Hvor gir vi penger? Donerer klær? Hvor kan vi møte opp og hjelpe flyktninger? Dette og mye mer skal vi sette søkelys på i uka som kommer, sier aktualitetsredaktør i TV 2, Gerhard Helskog, i en pressemelding.