Her kan du kjøpe en av Norges særeste bruktbiler

Historien bak denne er spesiell!

Nedfellbar frontrute er kjekt hvis du samler på insekter... Denne bilen er ikke som alle andre! Faksmilie fra www.finn.no
Nedfellbar frontrute er kjekt hvis du samler på insekter... Denne bilen er ikke som alle andre! Faksmilie fra www.finn.no

Dette skal handle om en morsom bil til salgs, men blir også litt personlig. Bare så du er advart... Husker du forresten skrekkfilmen "Tingen fra en annen verden" fra 1982? Regissert av John Carpenter, og med Kurt Russell i hovedrollen. Kanskje den skumleste og nifseste film noensinne laget.

Hva har dette med bilen på bildet å gjøre, lurer du kanskje? Jo, filmen het egentlig "The Thing", og var en nyversjon av den opprinnelige filmen fra 1951 (da spilte forøvrig James Arness, som noen eldre lesere muligens husker som Zeb Macahan i Familien Macahan, selve tingen. Ikke spesielt overbevisende på noen som helst måte for øvrig...).

Dette avsnittet ledet oss heller ikke noe nærmere bilen på bildet, men jeg nærmer meg stadig ("Patience young Jedi", som Yoda sa). Om du ikke har hørt om b-filmer fra 50-tallet, så har du ihvertfall hørt om andre verdenskrig (håper jeg da...). Kort fortalt hadde Tyskland sinnssyke verdensmakt-ideer, og tapte så det suste. Men underveis lagde de endel stilig militærmateriell. 

Råsterk SUV til under halv pris

Ferdinand Porsche hadde en finger i mye rart under krigen (inkludert tidenes største tanks, men det tar jeg en annen gang), og designet også et lett militært kjøretøy kalt VW Type 82, eller Kübelwagen (bøttebil). Den ble en stor hit under krigen (selv uten firehjulstrekk), og ble på mange måter tyskernes svar på Jeep. 

En moderne versjon av Kübelwagen

På slutten av 60-tallet dukket ideen opp på ny, og VW lanserte sin nytolkning av Kübelwagen, Type 181 for forsvaret. I 1971 kom en sivil versjon på markedet, og året etter gikk den i salg i USA som "The Thing" (og dermed skjønte du introen på denne saken). Om navnet kom fordi den var like stygg som monsteret i skrekkfilmen vites ikke, men den fant neppe så mange kjøpere på grunn av designet. Det sivile salget varte til 1980, og de siste militære utgavene ble levert så sent som 1983. 

Du gjetter neppe hvilken bil dette er...

Norges nest-tøffeste 181

Det finnes en håndfull slike biler i Norge (både sivilversjoner og militære), i en blanding av original og ombygd. Nå kan du kjøpe den kanskje nest-tøffeste 181 i Norge, en vinterkamo-foliert versjon som finnes i Trondheim. 

Klikk her for å se annonsen på bilen:

Bilen er opprinnelig en militærutgave, og blir opplyst å være i bra teknisk stand. EU-kontroll i år er et pluss. Den er senket, og ruller rundt på 17-toms felger. Den selges til prisantydning, eller bud over den angitte prisen på 55.000 kroner. 

Det hele høres ikke ille ut, for det som tross alt er Norges kanskje nest-tøffeste 181. Den aller tøffeste har Luftwaffe-dekor, og eies visstnok av en eksentrisk biljournalist...

Slik blir Teslas nye storselger